Omzien naar elkaar

Vaak wordt als eerste onderdeel van “Omzien naar elkaar” tijdens de ontmoetingsdiensten van De Brug een dia getoond van Kerk in actie. Kerk in actie is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en schrijft op haar website: ‘Samen zijn we de Kerk in Actie. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is. Om in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen’.

Hopelijk worden we allemaal geïnspireerd door het plaatje met tekst. Je mag het van twee kanten bekijken: vraag hulp als je het nodig hebt en geef hulp als het gevraagd wordt…

Ergens iemand heeft naar je gevraagd

Ergens iemand laat je komen.

Ergens iemand legt zo maar beslag op jou

Hij daagt je uit

Hij roept je op

Hij laat je meer doen dan jij van jezelf zou denken

Hij zegt tot jou

Kom uit je zelf

En wees naast me

Word mijn naaste

Als zijn roepen bij je aankomt

Zet je alles overboord

Geen redeneren

Geen verstand

Geen stand zal hier dan gelden

Alleen het hart.

De collecten die gehouden zijn in september hebben mooie bedragen opgeleverd. Het geld is inmiddels naar de instellingen overgemaakt. Gevangenenzorg Nederland ontving € 132,50 en De Zonnebloem (afd. Huizen) ontving € 621,90. Hartelijk dank voor iedere bijdrage.

Collecte in oktober

We zijn inmiddels begonnen met de collecte voor Stichting Viore (zondagen 4, 11 en 18 oktober).

Het kan iedereen overkomen: de diagnose kanker. Je leven staat op zijn kop en in veel gevallen ook dat van je omgeving. Tijdens de medische onderzoeken is er niet altijd aandacht voor de emotionele en psychische aspecten van het leven met kanker. Gevoelens zoals eenzaamheid, angst, pijn en verdriet. Dan is het ontzettend fijn als er een plek is waar je terecht kunt voor hulp bij de verwerking en ondersteuning bij het opnieuw vormgeven van je leven. 

Viore is een centrum (in Hilversum) waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar ontmoeten en ondersteunen. Waar ze verhalen en ervaringen kunnen delen en verwerken. Ontspannende en creatieve activiteiten kunnen ontplooien. Waar bezoekers en vrijwilligers samen aandacht geven aan ieders persoonlijke situatie. 

Meer info is te lezen in de folder en op de website www.viore.org.

De laatste zondag van oktober collecteren we weer voor De Brug. De Brug is een/de ontmoetingsplek voor ons allemaal. Een plek waar we samen zoeken naar wie God is en wat geloven voor ons kan betekenen. Ontmoetingen op zondag en doordeweeks (dat laatste vanwege coronamaatregelen helaas in oktober even niet).

Je kunt vrijwillig meedoen met de collecten door geld te geven in de mandjes (bij de uitgangen) en via de Givt-app. Hoe dan ook: laat je leiden door wat je hart je ingeeft.

Heb je een hulpvraag of wil je een handje helpen? Graag hoor ik het. Stuur een mail naar aart.schaap@ziggo.nl. Je mag ook bellen naar 06 294 634 00.

Hartelijke groet vanuit het diaconale team, Dick Vos, Rob Switzer en Aart Schaap

Service-ochtend in de Vitus

Ons mooie gebouw ‘de Vitus’ moeten we als de Brug onderhouden. Aanstaande zaterdag 17 oktober is er een service-ochtend. Er zijn werkzaamheden buiten in de tuin en aan het interieur. Er kan worden gemaaid, geknipt, gezogen… voor ieder wat wils.

Als je gelegenheid hebt om in de ochtend te helpen dan ben je van harte welkom! We beginnen om 09:00 uur met een kop koffie het is vooral ook gezellig. Andere geplande service ochtenden dit jaar zijn op 28 november en 19 december. Vanzelfsprekend nemen we de geldende Corona maatregelen in acht.

Even mijn hart luchten

Twijfel je of iets wel/niet doorgaat, heb je vraag, wil je een gesprek? Hieronder staan de namen van hen die daarvoor beschikbaar zijn. Wees vrijmoedig!

Nel Alta – 035 5258650 nalta@solcon.nl

Jan Donker – 6 10 86 29 49 jan.donker@hotmail.com

Henk Kooij: 06 5579 8398 –  henk.kooij@solconmail.nl

Aart Schaap – 06 2946 3400 aart.schaap@ziggo.nl

Jan Verkerk – 06 5799 2829 evangelist@debrughuizen.nl