Samen voor de kerk van morgen

Aktie Kerkbalans 2023

In Hervormd Huizen wordt vanaf deze week de Aktie Kerkbalans 2023 gehouden. Als ingeschreven lid krijg je dan een envelop thuisbezorgd. Of (als je dat vorig jaar hebt aangegeven) je ontvangt een e-mail met daarin een link. In de brief/folder/e-mail wordt duidelijk uitgelegd hoeveel geld er nodig is en waarvoor. De gevraagde bijdrage per toezegging is in feite de begroting 2023 (het totaal van de verwachte uitgaven) gedeeld door het aantal toezeggingen. Voor dit jaar is dat € 660.000,-/ 1.320 = € 500,- per toezegging. Een toezegging is dus het bedrag dat je toezegt om te gaan geven in 2023 en kan zowel van één volwassene op één adres zijn als van een gezin met kinderen tot 18 jaar op één adres. Een toezegging kan dus van meer dan één gemeentelid zijn.

Verschil

Wat is nu het verschil tussen de aktie ‘Kerkbalans’ en ‘Wat is De Brug’ ons waard? Als je meedoet aan de Aktie Kerkbalans dan steun je de Hervormde Gemeente van Huizen in de structurele kosten die (jaarlijks) gemaakt worden waaronder ook een gedeelte van de kosten van het missionaire werk (o.a. De Brug). Je gift is dus meer een algemene bijdrage voor verschillende doelen. Als je een gift geeft aan De Brug (aan het einde van dit artikel staat uitgelegd hoe je dat kunt doen) dan geef je specifiek voor de bestrijding van de kosten van De Brug. Onderaan de streep is er echter geen verschil aangezien het de Hervormde gemeente Huizen is die alle kosten van De Brug draagt. Als er meer kosten zijn dan opbrengsten wordt dit dus opgevangen door de Hervormde Gemeente. Verder zijn beide giften fiscaal aftrekbaar. Er is dan ook géén concurrentie tussen deze twee akties. Maar, door te geven via de aktie ‘Wat is De Brug ons waard’ wordt wél inzichtelijk wat er door de bezoekers van De Brug wordt bijgedragen aan het bestrijden van de kosten. Vandaar dat wij de aktie ‘Wat is De Brug ons waard’ dan ook van harte aanbevelen!

Geven voor Kerkbalans

Voor de aktie kerkbalans wordt uitgelegd in de folder hoe je dit kunt doen. Je kunt gebruik maken van de bijgesloten acceptgiro, of je kunt zelf je bijdrage overmaken (in 1 of meerdere overschrijvingen die je zelfinplant bij je eigen bank) naar het vermelde IBAN-nummer óf je kunt een incasso afgeven. In het laatste geval wordt je bijdrage automatisch afgeschreven in 1 of meer door jou gekozen maanden. Het formulier waarop je invult wat en hoe je wilt bijdragen stop je in de antwoordenvelop en wordt opgehaald op de aangegeven datum die staat op de envelop waarin je alle informatie over Aktie Kerkbalans hebt ontvangen. Let op: je kunt via Aktie Kerkbalans niet specifiek geven voor De Brug. Ook niet door dat op het antwoordformulier te zetten. Als je specifiek het werk van De Brug wilt steunen lees dan hieronder hoe je dat kunt doen.

Geven voor De Brug

Je kunt het werk van De Brug op de volgende drie manieren steunen:

1.Een bedrag overmaken naar

IBAN NL07 RABO 0329 9026 52

t.n.v. Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen

Vermeld bij de omschrijving: Bijdrage De Brug

Dit kan zowel éénmalig als maandelijks maar dat moet je wel zelf inplannen bij je eigen bank want bij De Brug is er geen automatische incasso! Verder zullen we u en jou ook nooit een betaalverzoek sturen!

2. Collectebus

Je kunt een bijdrage doen in de groene collectebus voor De Brug die elke zondag tijdens de Ontmoetingsdienst en andere doordeweekse activiteiten aanwezig is.

3.Givt

Tenslotte kun je ook een bijdrage geven via de Givt app. Je kunt dan, nadat je een bedrag hebt ingevuld kiezen voor ‘Geef door middel van een QR-code’. Vervolgens kun je onderstaande code scannen met je mobiel. Mocht dat niet lukken dan kun je ook geven via de lijst (kies een doel uit de lijst) te selecteren. Gebruik de Brug Huizen als zoekterm.

Tenslotte

Het belangrijkste is om te geven vanuit je hart. Alvast bedankt voor elke bijdrage! Heb je nog vragen over dit onderwerp stel ze dan gerust aan Martijn Molenaar via mjcmolenaar@gmail.com