Brugnieuws 5-19 januari

De Brug is open | Op verhaal komen (let op: aangepaste datum!)

STILTE   –   GESPREK   –   VERBINDING
In het nieuwe jaar is de Vituskerk open op woensdagmiddag van 14:00 tot 16:30 uur. Deze openingstijd geldt in ieder geval tot en met 2 februari 2022. In deze tijd van corona willen wij in de Vitus een plek bieden waar je even op verhaal kunt komen en de stilte kunt zoeken, maar elkaar ook op kleine schaal kunt ontmoeten. Wij vinden het belangrijk om een verbindende rol te spelen tussen mensen zodat we voor elkaar iets kunnen betekenen. Bij een bezoek aan de Vitus ben je vrij om je eigen route te bepalen in onze huiskamer, de kapel te bezoeken of koffie/thee to go te nemen. Wij volgen de actuele corona-richtlijnen.

Het team van De Brug is er om je te ontvangen, wij zien naar je uit! 

Oproep voor gezelschapsspellen | Op verhaal komen

Voor nieuwe programma’s in De Brug, hier kunt u binnenkort meer over lezen, willen wij u vragen of u misschien in uw kast gezelschapsspellen bewaart die u niet meer gebruikt. Wij zouden deze spellen goed kunnen gebruiken bij een programma-onderdeel om elkaar eens te ontmoeten en iets gezelligs te doen.

Onze vraag is als u een leuk spel heeft wat u niet meer gebruikt of denkt te gebruiken en het aan De Brug ter beschikking wilt stellen, wilt u ons dat dan laten weten.

U kunt contact opnemen met Aart Schaap of Loek Alta. Wij horen graag van u.

Werk aan de kerk…

Op zaterdag 8 januari om 9:00 uur gaan we in de Vituskerk weer aan de slag en onder de koffie praten we even bij. We hopen om ongeveer 11:30 uur klaar te zijn.

Schoonmaken & tuinonderhoud.
In deze wintertijd zal het in de tuin een inspectierondje zijn. Als je gelegenheid hebt om te helpen, dan ben je van harte welkom! De geldende corona-maatregelen worden in acht genomen.

Kerken heten vluchtelingen welkom

In de week voor de kerstdagen is er in Huizen een noodopvanglocatie voor vluchtelingen geopend. In de haven ligt een schip afgemeerd waar tot eind maart 150 mensen tijdelijk onderdak zullen vinden. Een aantal kerken wil ze graag welkom heten. Er is daarom een kaart gemaakt met een welkomstboodschap in het Nederlands, Engels en Arabisch, die bij aankomst op de boot aan de vluchtelingen wordt aangeboden. 

De diaconieën van enkele kerken gaan gezamenlijk kijken wat er nog meer gedaan kan worden. Heb jij nog een leuk idee…? Ik hoor het graag (opaartschaap@gmail.com). 

Je kunt nu al wat betekenen door mee te doen aan de actie ‘Heel Huizen Breit’ van Buurten met Buren waarin je gevraagd wordt om een warme sjaal voor de vluchtelingen te breien. Voor meer informatie: https://buurtenmetburen.nl/heel-huizen-breit/

Tekstschrijver

Ben jij in je hart ook ergens een pionier die houdt van avontuur? Heb jij ideeën over kerkzijn nu en hoe je samen met anderen een community bouwt die samen met de buurt betekenis geeft? De Brug is een vindplaats voor zoekers in de breedste zin van het woord met gerichtheid op God.

In het eerste kwartaal 2022 start De Brug nieuwe activiteiten op in de Vituskerk. Om dit nog beter onder de aandacht van ons dorp te brengen, zoeken we iemand die de ideeën en plannen van De Brug kan omzetten in pakkende teksten.

Samen met onze artdirector Maroeska vorm je een team om de activiteiten van De Brug op de kaart te zetten. 

Je hoeft geen bakken ervaring te hebben, misschien doe je een opleiding, wil je het gebruiken voor je portfolio, ervaring opdoen, je christenzijn handen en voeten geven, maakt niet uit. Pionier mee met De Brug, als je van uitdaging houdt. De pen is voor jou.

Vragen, interesse? Mail/app jan@debrughuizen.nl/ 06 – 5799 2829.