Brugnieuws 9-23 december

Elke 2 weken wordt Brugnieuws via de mail verspreid. Hieronder staan een aantal nieuwsitems uit het Brugnieuws van 9 december. Wil je volledige informatie krijgen? Schrijf je dan in voor de mailing. Klik hier om je aan te melden.

Uit het pastorale team

Wat zijn we blij met de techniek die het mogelijk maakt om mee te kijken met de dienst vanuit je eigen huis. Voor hen die niet kunnen of durven komen is dit super, iets dat 10 jaar geleden onmogelijk zou zijn. Maar alleen kijken kan ook je gevoel van eenzaamheid versterken. Ik was laatst bij iemand die zei: ‘Ik heb het gevoel er niet meer bij te horen.’ Zij zal misschien de enige niet zijn… Nu horen wij van sommigen wel iets over het online kijken maar eigenlijk hebben we geen overzicht wie er allemaal meekijken. Voor hen die vanuit huis kijken, heb ik de volgende oproep: laat ons weten dat je kijkt! We willen er ook graag voor jou zijn en je eens bellen met de vraag: ‘Hoe is het met je?’ Online is mooi maar maakt ook anoniem. Misschien vind je dat wel fijn of misschien juist niet. Misschien wil je wel eens contact met iemand van De Brug. We willen jou graag laten merken dat jij er ook bij hoort.

Wie durft? Mail of app naar 06 – 12097190/ nalta@solcon.nl.

We zien naar je uit!
Nel Alta

Kerststallenroute

Van 17 december 2021 tot en met 2 januari 2022 kan je in de wijk rondom de Nieuwe Kerk en De Brug een Kerststallenroute lopen of fietsen. Een route langs kerststallen bij verschillende huizen en kerken, waarmee we licht brengen en bewoners verbinden.

Wil je dit jaar ook meedoen met een eigen kerststal? Meld je kerststal bij ons aan zodat we deze als lichtpuntje op de plattegrond van Huizen kunnen aangeven zodat de deelnemers weten welke route zij op eigen gelegenheid kunnen lopen of fietsen. 

Het aanmelden van jouw kerststal kan tot 11 december via kerstnieuwekerk@hervormdhuizen.nl met vermelding van je straatnaam en huisnummer. Op de plattegrond zal je kerststal alleen als lichtpuntje op de plattegrond komen te staan. (Je naam komt er niet bij te staan).

Wie langs de kerststallen wil wandelen of fietsen, vindt actuele informatie op Facebook en Instagram. Zoek op Kerststallenroute Huizen.

Kerstnachtdienst

Op het plein voor de Vituskerk is op vrijdagavond 24 december om 21:00 uur een Kerstnacht- bijeenkomst. We horen het verhaal van de geboorte van Jezus en zingen bekende kerstliederen. Misschien is het koud maar we worden verwarmd door elkaars aanwezigheid en het vuur in de vuurkorf. Na afloop drinken we warme chocolademelk en voor de liefhebber een glaasje Glühwein.

Toch samen Kerst vieren

De reclames van gevulde en gezellige tafels met Kerst worden alweer rondgestrooid. Het moet er vooral mooi uitzien en meerdere mensen bij elkaar. Voor hen die alleen zijn is december vaak een lastige maand. Als bezoeker van De Brug hoef je met Kerst niet alleen te zijn. Er is een initiatief gestart door een aantal mensen om iemand aan tafel te nodigen voor 1e of 2e kerstdag. Samen vieren is vaak fijner dan alleen.

Durf jij je op te geven om bij een ander te eten of juist ook iemand bij je thuis uit te nodigen? Laat het weten, dan kijken we of we een match kunnen maken en jullie aan elkaar kunnen verbinden.

We hopen op veel reacties.
Nel Alta, 06 – 12097190 of nalta@solcon.nl.

De collecten in december

Zondag 12 december en 1e kerstdag collecteren we voor ZOA (humanitaire crisis in Jemen)

Op 12 en 25 december collecteren we voor de vluchtelingen in Jemen. Momenteel staan ruim twee derde van de Jemenieten aan de rand van een zware hongersnood. Jemen is het armste land van het Midden-Oosten, het is er extreem droog en al jaren woedt er een hevige burgeroorlog. 10 miljoen mensen staan op het randje van de dood door honger en 1 op de 5 kinderen onder de 5 jaar is ondervoed. Al sinds 2012 staat ZOA klaar dankzij de steun van talloze christenen. ZOA voorziet de lokale bevolking van noodhulp, voornamelijk schoon drinkwater en voedselhulp. Vanuit De Brug willen we ook meehelpen, doet u mee?
Wie/wat is ZOA: kijk voor informatie op de website https://www.zoa.nl
Voor meer info zie de brochure, klik hier

Zondag 19 december collecteren we voor de verwarming van de Vituskerk                                                

Het is winter en koud in de kerk… helaas. Om toch lekker warm tijdens alle activiteiten van De Brug te kunnen zitten moet de thermostaat omhoog, zowel in de grote zaal als het Biebeltje. De kosten van het gasverbruik zijn hoog en dat wordt de komende maanden zeker niet minder. Daarom een extra oproep om mee te doen met deze collecte. 

Zondag 26 december collecteren we voor De Brug

De Brug is onderdeel van de Hervormde Gemeente Huizen en zet de deur open voor ieder mens die op zoek is naar God ongeacht zijn afkomst. We willen elkaar ontmoeten tijdens ontmoetingsdiensten op zondagen en diverse activiteiten (zie elders in dit BRUGnieuws en/of de website van De Brug) op doordeweekse dagen.