Zondag 5 februari collecteren we levensmiddelen voor de Voedselbank

Waarom collecteren we levensmiddelen (en geld)? In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken ondersteunen klanten door hen tijdelijk een levensmiddelpakket te geven en door hen helpen hulp te zoeken, zodat zij weer op eigen benen kunnen staan. Zo bestrijden de Voedselbanken armoede, verdwijnen voedseloverschotten en wordt het milieu minder belast. Voedselbanken zijn zo de schakel tussen overschot en (verborgen) armoede.

Voedselbank Gooi & Omstreken is gevestigd te Huizen en heeft uitgiftepunten in Baarn, Hilversum, Huizen, Laren, Soest en Weesp. Meer info is te lezen op https://www.voedselbankgooi.nl

Zondag 12 en 19 februari collecteren we ondergoed en sokken voor de Kids Kledingbank

Op de website van de KKB staat onderstaande tekst:

Kids Kledingbank is er voor alle ouders of verzorgers in Huizen en omgeving die (even) geen financiële middelen hebben om voldoende kleding voor hun kinderen te kopen.

Ben je hard op zoek naar kleding voor je opgroeiende kinderen? Maar heb je op dit moment (even) geen financiële middelen om deze kleding aan te schaffen? Bij de Kids Kledingbank vind je kosteloos baby- en kinderkleding.

De Kids Kledingbank (KKB) bestaat al vele jaren en is gehuisvest in de Zenderkerk. Tot voorkort was in het voor- en najaar een moment van uitgifte. Sinds de renovatie van de Zenderkerk is afgerond heeft de KKB een eigen “winkeltje” en wordt er vanaf eind maart 2023 wekelijks (op vrijdag of zaterdag) tweedehands kinderkleding gegeven aan gezinnen die dit zo goed kunnen gebruiken. Het gaat dan vooral om nog draagbare broeken, truien, jassen en dergelijke.

Ondergoed en sokken zijn niet geschikt om weg te geven als tweedehands artikelen. Opgroeiende kinderen verbruiken echter veel ondergoed. Hoe fijn is het om goed passend en mooi ondergoed te dragen…… Daarom is in overleg met de medewerkers van de KKB afgesproken om ondergoed en sokken te collecteren. Nieuw meisjes- en jongensondergoed in alle kindermaten is welkom. Ook voor de grotere kinderen in de maten S, M en L.

Vriendelijk verzoek om op de zondagen 12 en 19 februari nieuw kinderondergoed en kindersokken mee te nemen. De wasmand staat klaar.

Uiteraard mag/kun je ook geld geven! Samen kopen we dan nieuw ondergoed en sokken en gaan we alle spulletjes bij de KKB brengen.

Laat weten als je wilt helpen!

Zondag 26 februari collecteren we voor De Brug

De Brug is onderdeel van de Hervormde Gemeente Huizen en zet de deur open voor ieder mens die op zoek is naar God ongeacht zijn afkomst. We willen elkaar ontmoeten tijdens ontmoetingsdiensten op zondagen en diverse activiteiten (zie elders in dit BRUGnieuws of de website van De Brug) op doordeweekse dagen.

Collecteren tijdens de diensten:

Tijdens en na de diensten kun je op meerdere manieren meedoen met de collecte:

  • een bijdrage deponeren in de mandjes bij de uitgangen,
  • via de Givt-app (kies De Brug Huizen),
  • geld overmaken op het bankrekeningnummer (indien vermeld op de dia).
Een gift speciaal voor De Brug kun je overmaken op

bankrekening NL 07 RABO 0329 9026 52

t.n.v. Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen

o.v.v. Bijdrage De Brug

Hoe je ook meedoet: laat je leiden door wat je hart je ingeeft.