De collecten in februari

Zondag 6 februari collecteren we voor De Voedselbank 

Waarom collecteren we levensmiddelen en geld? In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken ondersteunen klanten door hen tijdelijk een levensmiddelpakket te geven en door hen helpen hulp te zoeken, zodat zij weer op eigen benen kunnen staan. Zo bestrijden de Voedselbanken armoede, verdwijnen voedseloverschotten en wordt het milieu minder belast. Voedselbanken zijn zo de schakel tussen overschot en (verborgen) armoede. Voedselbank Gooi & Omstreken is gevestigd te Huizen en heeft uitgiftepunten in Baarn, Hilversum, Huizen, Laren, Soest en Weesp. Meer info is te lezen op https://www.voedselbankgooi.nl

Zondag 13, 20 en 27 februari collecteren we voor “Op verhaal komen” en overige activiteiten van De Brug 

“Op verhaal komen”, zo hebben we het nieuwe programma van De Brug genoemd. Echt even tot rust komen op de 2e en 4e woensdag van de maand. Dat kan bij De Brug in de Vituskerk. Klik hier om te lezen over “Op verhaal komen”. Ook kun je in de Brug agenda de tijden van de activiteiten bekijken.

Om dit nieuwe programma tot stand te brengen hebben we kosten gemaakt om flyers te laten drukken, om hout te kopen voor het maken van kasten voor boeken, levensmiddelen en klein huishoudelijk spul. Ook worden er straks extra kosten gemaakt voor gebruik van verwarming, elektra, koffie/thee. 

Overige activiteiten
De overige activiteiten van De Brug gaan natuurlijk gewoon door. Deze collecten zijn bestemd voor “op verhaal komen” en de overige activiteiten. Samen vormen we De Brug en vanuit dit gegeven vragen wij aan jou om mee te doen met deze collecten. Graag ontmoeten we elkaar bij “op verhaal komen” en/of één van de andere activiteiten… en neem gerust iemand mee!                                                      

Heb je boeken die je eigenlijk weg wilt doen, tijdschriften die je niet meer leest of kleine huishoudelijke spullen die je niet meer gebruikt? Of kun je enkele houdbare levensmiddelen missen? Op de 2e en 4e woensdag van de maand kun je dit komen brengen bij ”op verhaal komen”. Je maakt er een ander erg blij mee!

Collecteren tijdens de diensten:
Tijdens en na de diensten kun je op meerdere manieren meedoen met de collecte: 

  • een bijdrage deponeren in de mandjes bij de uitgangen,
  • via de Givt-app (kies De Brug Huizen), 
  • geld overmaken op het bankrekeningnummer (indien vermeld op de dia).                                                                        
Een gift speciaal voor De Brug kun je overmaken op
bankrekening NL 07 RABO 0329 9026 52
t.n.v. Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen o.v.v. Bijdrage De Brug

Hoe je ook meedoet: laat je leiden door wat je hart je ingeeft.