Gezocht: stewards!

Als je de laatste maanden wel eens in de Ontmoetingsdienst bent geweest, heb je gezien dat er stewards actief zijn: mensen met een kleurig hesje, die je welkom heten, eventueel naar je plaats begeleiden en aan het einde van de dienst ook naar buiten begeleiden.

We zoeken nog een paar stewards. Misschien wel iets voor jou! Wat houdt het in?

  • Eén keer in de 5 à 6 weken word je ingeroosterd
  • Iets eerder aanwezig zijn (namelijk om 10.00 uur) om mensen op te vangen
  • Na de dienst ben je ongeveer 5 minuten bezig om mensen naar buiten te begeleiden.

Wat moet je kunnen? Vriendelijk en met enige overtuiging de mensen helpen om Corona-proof de dienst binnen te komen en te verlaten.

Wil je helpen? Graag een berichtje naar Tom van der Poel (06 1133 0040 / tomvdpoel@gmail.com)

Wat is de Brug ons waard? – update

We waren nog maar net twee maanden gestart in 2020 en toen was daar corona en lag zo ongeveer alles stil. Bijna vier maanden alleen online diensten, geen activiteiten en dus ook veel minder inkomsten. Het was een bewuste keuze om in die periode niet over geld te communiceren aangezien er zoveel andere zorgen waren over gezondheid, eenzaamheid, werk en inkomen. In juli mochten we weer beginnen met samenkomsten, maar nu op een nieuwe locatie, de Vituskerk! Om deze locatie gebruiksklaar te krijgen zijn er extra kosten gemaakt en daarom hebben we daar ook voor meerdere keren voor gecollecteerd. En wat een prachtige opbrengst: in totaal bijna € 2.500. Hartelijk bedankt voor uw en jouw bijdrage! Het is nu dus weer tijd voor een tussenstand. Tot en met september 2020 is er € 5.657 ontvangen, verdeeld over de categorieën zoals hieronder weergegeven in de grafiek. 

We zijn dankbaar dat we na negen maanden, ondanks corona, toch bijna 63% van ons jaardoel van € 9.000 hebben mogen ontvangen! Zoals je in de grafiek kunt zien, is het bedrag dat dit jaar nog nodig is in drie maanden tijd bijna gehalveerd van € 6.619 naar € 3.343. We zijn benieuwd hoe ver we met elkaar nog kunnen komen in de resterende twee maanden van dit jaar. Dit zal voor een deel afhangen van eventuele nieuwe maatregelen rondom onze samenkomsten. Maar, voor zover we kunnen, mogen we delen van wat we hebben ontvangen. Geef vanuit je hart, want dat is de beste manier! Wil je weten hoe je De Brug kunt (blijven) steunen klik dan op onderstaande link: https://debrughuizen.nl/omzien-naar-elkaar/ – bijdrage-de-brug

Als je nog vragen hebt, kun je Martijn Molenaar hiervoor aanspreken of een mail sturen naar: mjcmolenaar@gmail.com

Tips voor jongeren in de Coronacrisis

  1. Ontdek bij jezelf welke manieren je gebruikt om met tegenslagen om te gaan, en probeer nieuwe manieren uit. Dit zal niet de laatste crisis in je leven zijn. Als je nu je gereedschapskist vult met manieren om problemen te hanteren, kun je de volgende problemen beter aan.
  2. In een onveilige wereld ontdek je ook die ene plek of die ene mens bij wie je je wél vertrouwd voelt. Deel met diegene een deel van je verhaal, ga de diepte in, ook voor een gesprek over wat er echt betekenis geeft aan je leven. Dik kans dat wie in een crisis betrouwbaar is, het daarna ook is.
  3. Dik kans dat de coronacrisis je voor problemen stelt die je niet kunt oplossen zoals je dat gewend bent. Durf een oplossing te proberen die buiten je comfortzone ligt, al was het maar om te kijken of het werkt voor jou.
  4. Wees creatief in het omgaan met de leegte. Tekenen, vliegtuigjes vouwen en levende kippen fotograferen helpen je ontspannen de tijd door. Met een blaaspijp van een stuk pvc-buis (vullen met papieren pijltjes of met rozenbottels) kun je ook als twintiger leuke spelletjes verzinnen.
  5. Relativeer je schermpjes. Je beseft nu wat het betekent als het échte contact met mensen ineens wegvalt. Verdiep dat contact, en investeer er ook straks in, als de pandemie voorbij is.

Bron: Nederlands Dagblad, 25/10/20

Stop de tijd… (Nieuwsbelicht)

In Nieuwsbelicht kijken we in de Ontmoetingsdienst iedere week terug op het nieuws van de afgelopen week, en we leggen de Bijbel ernaast en vragen ons af, wat doet het met je als christen. En ik kan je zeggen, ik ben de weg kwijt. Wat een week was het weer.

Wat leven we in een rare wereld. De Coronacijfers zijn naar een recordhoogte gestegen en de winter moet nog beginnen. Het was de week dat alle kippen weer op stok moesten omdat er vogelgriep was geconstateerd. Iets waar we nu echt niet op zitten te wachten. En een Corona-teststraat moest het ontgelden, omdat complotdenkers, medewerkers uitschelden en de teststraat bekladden en deels vernielen.

De media regeert. De social media bepaalt. We leven in een land waar Twitter en Facebook een koning op zijn

knieën krijgt voor zijn volk. Dit land is ontwricht. En even wordt het me allemaal te veel. En ik denk, wat een gekkigheid. Stop de tijd. En vannacht, werd dit even werkelijkheid. We kregen er een uur extra bij. Misschien wel het mooiste nieuws van deze week. Over een half jaar moeten we het uurtje weer teruggeven. Maar het is dan nu toch echt, wintertijd.

Zo is er voor alles een tijd. Er is een tijd om te huilen en er is een tijd om te lachen. Er is een tijd om te treuren en er is een tijd om te dansen. Een stukje poëzie van Salomo uit Prediker 3.

Voor alles is een tijd. Alleen, hebben wij ook overal tijd voor? Laat me je helpen. Een oud oosters gezegde luidt: ’Als je onderweg bent naar iemand en je hebt haast, omdat je te laat bent, loop dan nog een blokje om.’ Jezelf verliezen in het moment zoals de tijd om te dansen in prediker.

Jezus nam vaak de tijd om met zijn vader te spreken. Om te bidden. In Lukas 6:12 staat: ‘In die dagen

ging Jezus naar het gebergte om te bidden en bracht daar de nacht door in gebed tot God.’ De hele nacht bidden tot God op een berg, kun je je dat voorstellen dat je dat doet? Sonja zou mij vragen: “waar ben jij vannacht geweest?” Een voorbeeld van Jezus die zichzelf verloren is in de tijd. Hij keek niet op zijn horloge, hij beleefde het moment.

Misschien verlies jij jezelf ook wel eens in de tijd en loop je wel eens in het bos, of op de pier… of laat je je hond uit en dwalen je gedachten naar God. Misschien geeft dat een goed gevoel en vergeet je dan de tijd, en misschien, loop je dan dat extra blokje om. Je kunt jezelf verliezen in dit soort momenten. Jezelf verliezen in God. Geniet van die tijd, en weet, …ooit komt er een tijd, …dan is er geen tijd …dan beleven we het in de eeuwigheid.

Dick Vos, Ontmoetingsdienst 25 oktober 2020

Terugkijken ontmoetingsdienst 18 & 25 okt.

We proberen aan het begin van iedere zondagavond de Ontmoetingsdienst van de ochtend op YouTube te zetten zodat je de viering kan meebeleven of herbeleven.

Zondag 18 oktober: Klik hier

Zondag 25 oktober: Klik hier

Je kan je ook abonneren op het kanaal.

Nadat je je op een kanaal van De Brug hebt geabonneerd, worden nieuwe video’s in je abonnementsfeed weergegeven.

Ben je niet aan de beurt om naar de Ontmoetingsdienst te komen of zie het nog niet zitten vanwege angst voor besmetting? Wellicht is het kijken van de opname dan ook een goed idee voor jou.

Omzien naar elkaar wk. 44+45

Ter inspiratie. Vaak wordt als eerste onderdeel van “Omzien naar elkaar” tijdens de ontmoetingsdiensten van De Brug een dia getoond van Kerk in actie. 

Kerk in actie is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland en schrijft op haar website: ‘Samen zijn we de Kerk in Actie. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is. Om in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen’.

Hopelijk worden we allemaal geïnspireerd door onderstaande plaatje met tekst. 

Een nieuwe dag ligt voor mij, Heer,

Zegen deze dag met uw licht.

Geef mij de moed en de kracht

om open te staan voor de mensen die ik ontmoet.

Geef mij oog voor het appèl dat deze dag op mij zal doen.

Dat ik luisteren kan naar wie me aanspreekt.

Dat ik blij kan zijn met de goede dingen

en dankbaar voor wat ik mag ontvangen,

het brood van deze dag –

voor velen is het niet vanzelfsprekend.

Ik bid U, God, zegen de mensen uit mijn buurt,

de mensen die ik niet zo mag

en met wie ik ook zal moeten leven.

Wees die mensen nabij, God,

voor wie deze dag vol verdriet zal zijn,

en zwaar om te gaan.

Houd mij in leven en zegen mij.

Door Jezus Christus, Uw Zoon en onze Heer.

Marinus van den Berg

De collecten in november

De collecten op zondagen 1, 8 en 15 november zijn bestemd voor De Voedselbank. De Voedselbank heeft twee vrachtwagens waarmee levensmiddelen worden opgehaald bij donateurs en gebracht bij de uitdeelpunten. Een van deze vrachtwagen is aan vervanging toe. De Voedselbank zelf is daarvoor aan het sparen. Vanuit De Brug willen wij meesparen en bestemmen daarom het collectegeld voor een nieuwe vrachtwagen. Opdat de gezinnen en personen die een beroep moeten doen op de Voedselbank wekelijks hun levensmiddelen mogen ontvangen. Informatie over de Voedselbank is te lezen op: voedselbankgooi.nl

De collecten op zondagen 22 en 29 november zijn bestemd voor De Brug. Speciaal is de opbrengst bestemd voor de kosten van verwarming van de Vituskerk. Nu de deuren lang open blijven staan vanwege de coronamaatregelen en het ook nog winter wordt, is het tijdens de Ontmoetingsdiensten behoorlijk frisjes. Truien en dekens kunnen je verwarmen. Ook zetten we de verwarming aan en wordt er warme lucht ingeblazen (zie de foto van de verwarmingsketel). Er wordt heel veel gas verbruikt om de temperatuur aangenaam te krijgen. Daarom gebruiken we de opbrengst van twee collecten om de gasrekening te kunnen betalen.

Je kunt vrijwillig meedoen met de collecten door geld te geven in de mandjes (bij de uitgangen) en via de Givt-app. Hoe dan ook: laat je leiden door wat je hart je ingeeft.

Helpen en/of geholpen worden:

Heb je een hulpvraag of wil je een handje helpen? Graag hoor ik het. Stuur een mail naar aart.schaap@ziggo.nl. Je mag ook bellen naar 06 294 634 00.

De bloemengroet

De wekelijkse bloemengroet gaat naar jouw buurvrouw/man, collega, schoolvriend of een club in Huizen. Op jouw aangeven leven we vanuit De Brug mee, om iemand te bemoedigen of te feliciteren. 

Stuur een kaartje

Annie Stiphout ligt in De Beukenhof om te revalideren van een knieoperatie. Voor langere tijd zal Annie daar verblijven en de Ontmoetingsdienst missen. Laten wij haar bemoedigen en opvrolijken met het sturen van een kaartje. 

Het adres is: Annie Stiphout, De Beukenhof, Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, 1231 KX Loosdrecht

Hartelijke groet vanuit het diaconale team, Dick Vos, Rob Switzer en Aart Schaap

Kids Kledingbank

Kids Kledingbank is er voor ouders met baby’s en kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 14 jaar. Bent u hard op zoek naar kleding voor uw opgroeiende kinderen? Maar heeft u op dit moment (even) geen financiële middelen om deze kleding aan te schaffen? Bij de Kids kledingbank vindt u kosteloos baby-, kinderkleding en schoenen. Welkom! De volgende Kids Kledingbank staat gepland op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober in de Zenderkerk (Borneolaan 30).

Vooraf online reserveren is verplicht. In verband met de coronamaatregelen is de toegang alleen mogelijk met een online gereserveerd toegangsbewijs. Reserveer hier online!

Lukt het niet om te reserveren. Vraag hulp bij het diaconale team. Stuur een mail naar aart.schaap@ziggo.nl. Je mag ook bellen naar 06 294 634 00.

Kleding inleveren: Klik hier voor meer info.

Alpha cursus gaat niet door!

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Heb je vragen over het leven en/of over het christelijk geloof? Bij Alpha stel je al je vragen en praat je met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Op 28 oktober 2020 start er een nieuwe Alpha cursus in Huizen. Dit doen we dit najaar ONLINE. Meer info en aanmelden: klik hier

Bovenstaande tekst is niet meer van toepassing.

Ontmoetingsdienst terugkijken en komende diensten

Terugkijken Ontmoetingsdienst

Zondag 11 oktober heeft Jaap een opname gemaakt van de Ontmoetingsdienst. Dat is goed gelukt. We gaan hiermee verder en zullen iedere zondag rond de klok van 17 uur de Ontmoetingsdienst van de ochtend op ons YouTube-kanaal plaatsen.

Je kan dit kanaal vinden door hier te klikken.

Nadat je je op een kanaal van De Brug hebt geabonneerd, worden nieuwe video’s in je abonnementsfeed weergegeven.

Ben je niet aan de beurt om naar de Ontmoetingsdienst te komen of zie het nog niet zitten vanwege angst voor besmetting? Misschien is het kijken van de opname dan ook een goed idee voor jou.

Wie kan de Ontmoetingsdienst bezoeken?

Wil je graag met je partner komen, maar valt die buiten de letter van het alfabet. Geen probleem, kom samen.

Op 18 oktober is iedereen welkom waarvan de achternaam begint met Mi… t/m Z én Aa… t/m Es…

Op 25 oktober is welkom: Ga… t/m We..

Heb je een achternaam die begint met ‘van’ dan geldt dat jouw achternaam met een V begint.

Mondkapje

Zorg ervoor dat je een mondkapje bij je hebt. Tijdens het lopen in de zaal, wordt het mondkapje verplicht.

Warmer

Vanaf zondag 18 oktober willen we ervoor zorgen dat het binnen wat behaaglijker is zodat niemand als een ijsje naar huis gaat.

Omzien naar elkaar

Vaak wordt als eerste onderdeel van “Omzien naar elkaar” tijdens de ontmoetingsdiensten van De Brug een dia getoond van Kerk in actie. Kerk in actie is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en schrijft op haar website: ‘Samen zijn we de Kerk in Actie. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is. Om in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen’.

Hopelijk worden we allemaal geïnspireerd door het plaatje met tekst. Je mag het van twee kanten bekijken: vraag hulp als je het nodig hebt en geef hulp als het gevraagd wordt…

Ergens iemand heeft naar je gevraagd

Ergens iemand laat je komen.

Ergens iemand legt zo maar beslag op jou

Hij daagt je uit

Hij roept je op

Hij laat je meer doen dan jij van jezelf zou denken

Hij zegt tot jou

Kom uit je zelf

En wees naast me

Word mijn naaste

Als zijn roepen bij je aankomt

Zet je alles overboord

Geen redeneren

Geen verstand

Geen stand zal hier dan gelden

Alleen het hart.

De collecten die gehouden zijn in september hebben mooie bedragen opgeleverd. Het geld is inmiddels naar de instellingen overgemaakt. Gevangenenzorg Nederland ontving € 132,50 en De Zonnebloem (afd. Huizen) ontving € 621,90. Hartelijk dank voor iedere bijdrage.

Collecte in oktober

We zijn inmiddels begonnen met de collecte voor Stichting Viore (zondagen 4, 11 en 18 oktober).

Het kan iedereen overkomen: de diagnose kanker. Je leven staat op zijn kop en in veel gevallen ook dat van je omgeving. Tijdens de medische onderzoeken is er niet altijd aandacht voor de emotionele en psychische aspecten van het leven met kanker. Gevoelens zoals eenzaamheid, angst, pijn en verdriet. Dan is het ontzettend fijn als er een plek is waar je terecht kunt voor hulp bij de verwerking en ondersteuning bij het opnieuw vormgeven van je leven. 

Viore is een centrum (in Hilversum) waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar ontmoeten en ondersteunen. Waar ze verhalen en ervaringen kunnen delen en verwerken. Ontspannende en creatieve activiteiten kunnen ontplooien. Waar bezoekers en vrijwilligers samen aandacht geven aan ieders persoonlijke situatie. 

Meer info is te lezen in de folder en op de website www.viore.org.

De laatste zondag van oktober collecteren we weer voor De Brug. De Brug is een/de ontmoetingsplek voor ons allemaal. Een plek waar we samen zoeken naar wie God is en wat geloven voor ons kan betekenen. Ontmoetingen op zondag en doordeweeks (dat laatste vanwege coronamaatregelen helaas in oktober even niet).

Je kunt vrijwillig meedoen met de collecten door geld te geven in de mandjes (bij de uitgangen) en via de Givt-app. Hoe dan ook: laat je leiden door wat je hart je ingeeft.

Heb je een hulpvraag of wil je een handje helpen? Graag hoor ik het. Stuur een mail naar aart.schaap@ziggo.nl. Je mag ook bellen naar 06 294 634 00.

Hartelijke groet vanuit het diaconale team, Dick Vos, Rob Switzer en Aart Schaap

Service-ochtend in de Vitus

Ons mooie gebouw ‘de Vitus’ moeten we als de Brug onderhouden. Aanstaande zaterdag 17 oktober is er een service-ochtend. Er zijn werkzaamheden buiten in de tuin en aan het interieur. Er kan worden gemaaid, geknipt, gezogen… voor ieder wat wils.

Als je gelegenheid hebt om in de ochtend te helpen dan ben je van harte welkom! We beginnen om 09:00 uur met een kop koffie het is vooral ook gezellig. Andere geplande service ochtenden dit jaar zijn op 28 november en 19 december. Vanzelfsprekend nemen we de geldende Corona maatregelen in acht.

Even mijn hart luchten

Twijfel je of iets wel/niet doorgaat, heb je vraag, wil je een gesprek? Hieronder staan de namen van hen die daarvoor beschikbaar zijn. Wees vrijmoedig!

Nel Alta – 035 5258650 nalta@solcon.nl

Jan Donker – 6 10 86 29 49 jan.donker@hotmail.com

Henk Kooij: 06 5579 8398 –  henk.kooij@solconmail.nl

Aart Schaap – 06 2946 3400 aart.schaap@ziggo.nl

Jan Verkerk – 06 5799 2829 evangelist@debrughuizen.nl