Bijdrage De Brug

Wil je geven aan De Brug? Dan kan dat op de volgende drie manieren:

1. Een bedrag overmaken naar

IBAN NL07 RABO 0329 9026 52
t.n.v. Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen
onder vermelding van ‘Bijdrage De Brug’

Dit kan zowel éénmalig als maandelijks maar dat moet je wel zelf inplannen bij je eigen bank want bij De Brug is er geen automatische incasso! Verder zullen we u en jou ook nooit een betaalverzoek sturen!

2. Collectebus

Of u/jij kunt een bijdrage doen in de groene collectebus voor De Brug die elke zondag tijdens de Ontmoetingsdienst en andere doordeweekse activiteiten aanwezig is. Deze optie is natuurlijk pas weer mogelijk zodra we weer mogen samenkomen.

3. Givt

Tenslotte kunt u/jij ook een bijdrage geven via de Givt app. Je kunt dan, nadat je een bedrag hebt ingevuld kiezen voor ‘Geef door middel van een QR-code’. Vervolgens kun je onderstaande code scannen met je mobiel.

‘Samen door de donkere weken’ tijdens de feestdagen

De Brug is iedere week 2 middagen open om even op adem te komen, te delen en te verbinden.

De Vituskerk is ingericht als een huiskamer waar je ‘benen op tafel mogen’. Er is voldoende ruimte als je je even wil terugtrekken. In de kleine kapel kan je een kaar aansteken. Er is een kop ‘koffie/thee to go’ die door een gastvrouw/heer wordt ingeschonken. Dinsdag- en vrijdagmiddag van 14 tot 16:00 uur. Vrijdag 25 december, wordt donderdag 24 december; vrijdag 1 januari wordt donderdag 31 december. In januari is De Brug ook open.

Livestream komende diensten

  • Op vrijdag 25 december – Eerste Kerstdag – gaan we om 10.30 uur live met de Ontmoetingsdienst. Je kan inschakelen door op deze onderstreepte link te klikken. Je komt dan gelijk in de livestream.
  • Op zondag 27 december zijn we om 10.30 uur live te volgen op: klik hier.
  • Op zondag 3 januari zijn we om 10.30 uur live te volgen op: klik hier.

Je kan alvast testen of je op de goede stream uitkomt, want de diensten staan al ingepland bij YouTube.

De komende Ontmoetingsdiensten zullen ook allemaal live te volgen zijn. Als je liever op een later tijdstip kijkt, kan dat ook. De Ontmoetingsdienst blijft gewoon op YouTube beschikbaar. Als je er niet uitkomt, vraag even een kennis van je die je kan helpen. Het is een mooi idee als we allemaal een kaars klaarzetten en die tegelijk aansteken voor het moment van stilte.

Bidden en bloemen
In de Ontmoetingsdienst denken we aan elkaar. We blijven voor elkaar bidden en als jij een gebedspunt hebt, mail (evangelist@debrughuizen.nl) of app/sms die naar Jan (06 5799 2829). Wees je ervan bewust dat het openbaar is en daarom zal ik in het bidden opletten dat ik voorzichtig ben met namen en situatie te noemen.

Heb jij een idee waar we de bloemen van De Brug naar toe zouden kunnen brengen? Stuur een mail naar aart.schaap@ziggo.nl. Je mag ook bellen/appen/sms-sen naar 06 294 634 00.

Wil jij…?
Zou het mogelijk zijn als jij iedere week een keer voor De Brug en de betrokkenen bidt? Ik bedoel: er komt zoveel op ons allemaal af of het is juist oorverdovend stil geworden bij mensen in huis. We hebben God hard nodig.

Schoonmaken & tuinonderhoud

Ons mooie gebouw ‘de Vitus’ moeten we als De Brug onderhouden. Aanstaande zaterdag 19 december is er een service-ochtend. Er zijn werkzaamheden buiten in de tuin en aan het interieur. Er kan worden gemaaid, geknipt, gezogen… voor ieder wat wils.

Als je gelegenheid hebt om in de ochtend te helpen dan ben je van harte welkom! We beginnen om 9:00 uur met een kop koffie/thee, het is vooral ook gezellig. De volgende service-ochtend is in het nieuwe jaar op 9 januari. 

Vanzelfsprekend nemen we de geldende coronamaatregelen in acht.

Met een klein gebaar warmte verspreiden – #eenkleingebaar

Dat is de gedachte achter de nieuwe actie tijdens de feestdagen, die op 8 december begon. Het idee is simpel: maak een praatje, breng een kaars langs of bezorg een kerstkaart. De actie is bedoeld om mensen aan te moedigen er voor elkaar te zijn, nu er door de coronacrisis zo veel niet kan. Op sociale media moeten alle initiatieven van mensen die willen helpen, verbonden zijn met de hashtag #eenkleingebaar. Iedereen kan zich bij de actie aansluiten, zowel individuen als organisaties. Deelnemers kunnen met de hashtag op sociale media delen wat ze hebben gedaan.

Doe jij ook mee? Dat kan heel makkelijk. De pop-up Herberg wil vóór 25 december in elke (!) brievenbus in Huizen een Kerstkaart bezorgen, dat zijn er plm. 13.000 (dat is zonder ja/nee-sticker). 

Al deze kaarten moeten door de brievenbus. Wil jij ook een deel(tje) van Huizen bezorgen? Misschien wel met z’n tweeën – of een groepje uit De Brug – dan kan je onderweg ook nog lekker wat bijpraten met elkaar.

Je kan je melden bij Jan Verkerk per mail/app: evangelist@debrughuizen.nl / 06 5799 2829.

Wat is de Brug ons waard? – stijgende cijfers!

Het lijkt wel of we van persconferentie naar persconferentie leven tegenwoordig. Nu ik dit stukje aan het schrijven ben, is het dinsdag en vanavond staat er weer één gepland. En net zoals alle voorgaande keren zijn de meeste aankondigingen vooraf al gelekt. Of dat bewust is weet ik niet maar het helpt natuurlijk wel om zo de verwachtingen te temperen. Want bij de besmettingen worden stijgende in plaats van dalende cijfers gerapporteerd en dan kun je wel op je klompen aanvoelen dat er weinig tot geen versoepelingen zullen worden aangekondigd.

Het is trouwens niet altijd zo dat stijgende cijfers slecht nieuws zijn maar dan maakt het natuurlijk wel uit waar je het over hebt! In het geval van de inkomsten van De Brug zijn er namelijk ook stijgende cijfers en dat is prachtig nieuws!

Met grote dankbaarheid voor de bijdrage van iedereen kun je hieronder zien dat er in de maand november bijna € 1.900.- ontvangen is. Na een bevlogen pleidooi van Dick Vos voor de collectes ter bestrijding van de stookkosten is er in totaal bijna € 1.000.- gegeven in de collectezak of via Givt. Werkelijk hartverwarmend! Daarnaast kwam er via de collectes voor De Brug en vrijwillige bijdrages dus nog eens bijna € 900.- binnen. We zijn God dankbaar voor deze vrijgevigheid!

Wat je in deze grafiek ook kunt zien is dat, ondanks corona, het collectedoel voor 2020 van € 9.000.- nu toch heel dichtbij komt! Dat hadden na de lockdown van maart tot en met juni niet durven hopen! Er wordt in de maand december nog een aantal keer gecollecteerd voor De Brug en misschien heeft u/ heb jij je vrijwillige bijdrage voor 2020 nog niet overgemaakt dus we zijn erg benieuwd hoe dichtbij het streefbedrag we gaan eindigen.

Geef vanuit je hart want dat is de beste manier!  Wil je weten hoe je De Brug kunt (blijven) steunen, klik dan op onderstaande link:

Als je nog vragen hebt, kun je Martijn Molenaar hiervoor aanspreken of een mail sturen naar: mjcmolenaar@gmail.com

Omzien naar elkaar wk. 50+51

Vaak wordt als eerste onderdeel van “Omzien naar elkaar” tijdens de Ontmoetingsdiensten van De Brug een dia getoond van Kerk in actie. Kerk in actie is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland en schrijft op haar website: Samen zijn we de Kerk in Actie. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is. Om in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen.

Advent 2020

We leven toe naar Kerst 2020, we vieren dan de geboorte van Jezus. Liefde en vrede voor alle mensen is zijn wens. Wat zou het mooi zijn elkaar lief te hebben; nu, met Kerst en op alle andere dagen van het jaar, zodat we zijn wens laten uitkomen.

Opbrengsten collecten in november:
Met dankbaarheid vermelden we de opbrengst van de collecten in November: voor een nieuwe vrachtwagen voor de Voedselbank € 946,-; voor de verwarming van de Vituskerk € 998,-; voor de activiteiten in De Brug € 207,-. Hartelijk dank voor elke bijdrage!

Waar collecteren we voor in december?
Zondag 6 en 27 december collecteren we voor De Brug. De Brug is onderdeel van de Hervormde Gemeente Huizen en zet de deur open voor ieder mens die op zoek is naar God ongeacht zijn afkomst. We willen elkaar ontmoeten tijdens ontmoetingsdiensten op zondagen en diverse activiteiten op doordeweekse dagen. 

Zondag 13, 20 en 25 december collecteren we samen met Kerk in actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden vluchtelingen, waaronder veel kinderen, in Griekse vluchtelingenkampen. Ze zijn hier aangekomen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. Is dit de plek waar ze eindigen? Hun situatie is urgenter dan ooit. Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met 3 partnerorganisaties. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen. Meer informatie is te lezen op de website van Kerk in actie https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/projecten/opvang-voor-gestrande-vluchtelingen

Collecteren
Er wordt gecollecteerd aan het einde van de Ontmoetingsdienst, bij het verlaten van het gebouw. Je kunt vrijwillig meedoen met de collecten door geld te geven in de mandjes (bij de uitgangen) en via de Givt-app. Hoe dan ook: laat je leiden door wat je hart je ingeeft.

Helpen en/of geholpen worden
Heb je een hulpvraag of wil je een handje helpen? Graag hoor ik het. Stuur een mail naar aart.schaap@ziggo.nl. Je mag ook bellen naar 06 294 634 00.

Bloemengroet
De wekelijkse bloemengroet gaat naar jouw buurvrouw/man, collega, schoolvriend of een club in Huizen. Op jouw aangeven leven we vanuit De Brug mee, om iemand te bemoedigen of te feliciteren. 

Stuur een kaartje naar
Je kunt elkaar dienen door te delen van wat jij hebt. Je kunt iets doen voor een ander. Dat hoeft niet veel geld en/of tijd te kosten… hoe dan? Stuur eens een kaartje!

Samen Kerst

Het is Advent, een tijd om uit te zien naar het Kerstfeest. Misschien kijkt u er helemaal niet naar uit omdat u alleen bent en op ziet tegen wel drie Kerstdagen dit jaar…Vanuit onze Bijbelkring willen we mensen met elkaar verbinden en het mogelijk te maken om toch samen Kerst te vieren binnen de toegestane richtlijnen.
Lijkt het u fijn om door iemand te worden uitgenodigd voor een kop koffie, een wandeling of een maaltijd tijdens één van de Kerstdagen? Dan moedigen wij u aan om u aan te melden voor ‘Samen Kerst’ bij onderstaand telefoonnummer of mailadres.
We hebben natuurlijk ook gastadressen nodig! Voel je je aangesproken en wil je iemand een plaats in je huis of aan je tafel bieden tijdens één van de Kerstdagen, 25, 26 of 27 december? Dan horen wij dat heel graag van je! Gasten en gastadressen kunnen zich opgeven bij Nel Alta, tel. 035 5258650 / 06 1209 7190 of via de mail: nalta@solcon.nl
We zien uit naar jullie reacties. Hartelijke groet, namens onze Bijbelkring, Deliana Heutink, Gerrie Wiesenekker en Nel Alta
NB als u een bericht inspreekt, noem dan duidelijk uw telefoonnummer; dan bellen we u terug.

Samen door de donkere weken

De Brug is iedere week 2 middagen open om even op adem te komen, te delen en te verbinden. De RK-Parochie Huizen Blaricum/Bijvanck en De Brug hopen een kleine bijdrage te leveren aan het omzien naar elkaar. De Vituskerk is ingericht als een huiskamer waar je ‘benen op tafel mogen’. Er is voldoende ruimte als je je even wil terugtrekken om alle stemmen tot zwijgen te brengen of alleen te zijn met je eigen gedachten. In de kleine kapel kan je een kaar aansteken. De grote deuren van de kerk staan gedurende de middag helemaal open en daarom is er ook een plek waar verwarming is en een kop ‘koffie/thee to go’ die door een gastvrouw/heer wordt ingeschonken. Dinsdag- en vrijdagmiddag van 14 tot 16:00 uur. Vrijdag 25 december, wordt donderdag 24 december; vrijdag 1 januari wordt donderdag 31 december.
Zou je ook een middag gastvrouw/-heer willen zijn? Meld je dan aan bij Loek Alta, tel/app 06 5198 5261 lhalta@solcon.nl

Heilig Avondmaal

Op zondag 6 december vieren we het heilig Avondmaal in De Brug. Hieronder staat een beknopte beschrijving over het hoe en wat van het heilig Avondmaal.

Wat is het Avondmaal? 

Jezus zelf heeft het vieren van het heilig Avondmaal ingesteld. Dat gebeurde vlak voordat Hij gedood werd aan het kruis. Tijdens een maaltijd met zijn volgelingen nam hij een stuk brood en zei: ‘Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit telkens opnieuw, om mij te gedenken’.

Toen ze met elkaar een stukje brood hadden gegeten, nam Jezus de drinkbeker en zei: ‘Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om mij te gedenken’.

Wanneer in de Ontmoetingsdienst Avondmaal vieren dan eten we een stukje brood en drinken een slokje druivensap (In de Ontmoetingsdienst gebruiken we druivensap i.p.v. wijn). We doen dan samen wat Jezus ons heeft opgedragen: we gedenken dat Jezus voor ons stierf.

Voor wie is het Avondmaal? 

Het heilig Avondmaal is voor iedereen die gelooft dat Jezus de zoon van God is. Het gaat er niet om of je een beetje gelooft of meer of heel veel. Ook al heb je zo je twijfels, je bent welkom! In de Brug onderstrepen we de bijbelse verbinding tussen geloof, doop en avondmaal.  

Jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom aan het Avondmaal. Jongeren onder 16 jaar (en ook ouderen die niet deelnemen aan het heilig Avondmaal) kunnen een zegen ontvangen als zij dat willen.

Hoe vieren wij het Avondmaal?

Op de zondag van de viering is er van 10.30 tot 11.20 uur een gewone Ontmoetingsdienst. Om niemand te overrompelen, wordt de viering kort na afloop van de Ontmoetingsdienst gehouden, van plm. 11.30 tot plm. 12.00 uur én van 16.00 tot plm. 16.40 uur (zie hierover: Heilig Avondmaal 6 december). Tijdens de dienst wordt hierover een duidelijke uitleg gegeven. Iedereen is welkom om het heilig Avondmaal bij te wonen, ook als je niet deelneemt aan de viering.

Verhinderd? 

Het kan weleens gebeuren dat je een gevoel hebt dat je door iets of iemand verhinderd wordt. Blijf er niet mee lopen en schiet een van de mensen van het Pastoraalteam aan Nel, Aart, Henk Kooij, Jan Donker of Jan Verkerk.

Omzien naar elkaar wk. 48 + 49

Collecte

De collecte op zondag 29 november is bestemd voor De Brug. Speciaal is de opbrengst bestemd voor de kosten van verwarming van de Vituskerk. Nu de deuren lang open blijven staan vanwege de coronamaatregelen en het ook nog winter wordt, is het tijdens de Ontmoetingsdiensten behoorlijk frisjes. Truien en dekens kunnen je verwarmen. Ook zetten we de verwarming aan en wordt er warme lucht ingeblazen (zie de foto van de verwarmingsketel). Er wordt heel veel gas verbruikt om de temperatuur aangenaam te krijgen. Daarom gebruiken we de opbrengst van twee collecten om de gasrekening te kunnen betalen.

Je kunt vrijwillig meedoen met de collecten door geld te geven in de mandjes (bij de uitgangen) en via de Givt-app. Hoe dan ook: laat je leiden door wat je hart je ingeeft.

Helpen en/of geholpen worden

Heb je een hulpvraag of wil je een handje helpen? Graag hoor ik het. Stuur een mail naar aart.schaap@ziggo.nl. Je mag ook bellen naar 06 294 634 00.

De bloemengroet

De wekelijkse bloemengroet gaat naar jouw buurvrouw/man, collega, schoolvriend of een club in Huizen. Op jouw aangeven leven we vanuit De Brug mee, om iemand te bemoedigen of te feliciteren. 

Stuur een kaartje

Annie Stiphout ligt in De Beukenhof om te revalideren van een knieoperatie. Annie mag geen bezoek ontvangen omdat zij positief is getest op Corona. Voor langere tijd zal Annie in De Beukenhof verblijven en de Ontmoetingsdienst missen. Laten wij haar bemoedigen en opvrolijken met het sturen van een kaartje. Het adres is: Annie Stiphout, De Beukenhof/Kamer 146, Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, 1231 KX Loosdrecht.

Hartelijke groet vanuit het diaconale team, Dick Vos, Rob Switzer en Aart Schaap

Samen Kerst

Zondag 29 november begint Advent, een tijd om uit te zien naar het Kerstfeest. Misschien kijkt u er helemaal niet naar uit omdat u alleen bent… Vanuit onze Bijbelkring willen we mensen met elkaar verbinden en het mogelijk te maken om toch samen Kerst te vieren binnen de toegestane richtlijnen.

Zou u het fijn vinden om door iemand te worden uitgenodigd voor een kop koffie, een wandeling of een maaltijd tijdens één van de Kerstdagen? Dan moedigen wij u aan om u aan te melden voor ‘Samen Kerst’ bij onderstaand telefoonnummer of mailadres.

We hebben natuurlijk ook gastadressen nodig! Voel je je aangesproken en wil je iemand een plaats in je huis of aan je tafel bieden tijdens één van de Kerstdagen, 25, 26 of 27 december? Dan horen wij dat heel graag van je!

Gasten en gastadressen kunnen zich opgeven bij Nel Alta, tel. 035 5258650 / 06 1209 7190 of via de mail: nalta@solcon.nl We zien uit naar jullie reacties.

Hartelijke groet, namens onze Bijbelkring, Deliana Heutink, Gerrie Wiesenekker en Nel Alta. NB als u een bericht inspreekt, noem dan duidelijk uw telefoonnummer; dan bellen we u terug.

Wat is De Brug ons waard? – update

Een week na de vorige update was er weer een persconferentie over extra corona maatregelen. Het maximum aantal bezoekers van een dienst ging daarbij terug naar dertig. Aan de ene kant dankbaar dat we toch nog samen kunnen komen maar aan de andere kant ook het gemis dat we niet meer allemaal tegelijk kunnen komen en de bezoekersgroep grofweg in tweeën moest worden geknipt. Dat werd natuurlijk direct zichtbaar in de diensten met veel legen plekken maar ook de collecteopbrengsten namen af. Al snel werd besloten om de diensten nu ook op te nemen en later op de dag online te zetten zodat iedereen die de dienst niet bij kon of mocht wonen hem toch kon meebeleven. Het is daarbij goed om te vermelden dat het voor het bijdragen aan de collectedoelen niet uitmaakt of je de dienst later bekijkt. Je kunt dus gewoon op elk moment, naar vermogen, je steentje blijven bijdragen. Hieronder zie je wat we tot nu toe ontvangen hebben maar ook wat er nog nodig is! In het deel wat er nog nodig is zitten bijvoorbeeld de stookkosten voor de Vituskerk. Het is een grote kerk en door de vereiste ventilatie moet er toch extra gestookt worden. Daarom wordt er zowel deze als volgende maand een aantal keer hiervoor gecollecteerd. Zoals Aart afgelopen zondag zei: warm aanbevolen!

Voor zover we kunnen, mogen we delen van wat we hebben ontvangen. Geeft vanuit je hart want dat is de beste manier! Wil je weten hoe je De Brug kunt (blijven) steunen klik dan op onderstaande link:

https://debrughuizen.nl/omzien-naar-elkaar/#bijdrage-de-brug

Als je nog vragen hebt, kun je Martijn Molenaar hiervoor aanspreken of een mail sturen naar: mjcmolenaar@gmail.com

Samen door de donkere weken…

Vanaf 1 december is De Brug iedere week 2 middagen open om even op adem te komen, te delen en te verbinden.

De RK-Parochie Huizen Blaricum/Bijvanck en De Brug openen de deuren van de Vituskerk. Je bent van harte welkom in de kerk. De parochie en De Brug hopen een kleine bijdrage te leveren aan het omzien naar elkaar.

De Vituskerk is ingericht als een huiskamer waar je ‘benen op tafel mogen’. Er zijn lage en hoge stoelen, banken en bijzettafeltjes. Alles op afstand van elkaar en toch zo dat onderling gesprek mogelijk is. Er is ook voldoende ruimte als je je even wil terugtrekken om alle stemmen tot zwijgen te brengen of alleen te zijn met je eigen gedachten. De Brug heeft in de Vituskerk ook een kleine kapel ingericht voor gebed en het branden van kaarsen.

De grote deuren van de kerk staan gedurende de middag helemaal open en daarom is er ook een plek waar verwarming is en een kop ‘koffie/thee to go’ die door een gastvrouw/heer wordt ingeschonken.

Als je op zoek bent naar concrete hulp, een gebed of wat dan ook, loop de Vituskerk binnen. Er staat je vraag persoonlijk stellen of op een briefje achterlaten in de bus.

In de kerk is een gesprekskamer ingericht. Op de meeste middagen waarop de kerk open is, is de evangelist van Huizen beschikbaar voor een gesprek, een vraag, opmerking, een biecht een gebed.

De Brug is vanaf 1 december open op dinsdag- en vrijdagmiddag van 14 tot 16:00 uur. Vrijdag 25 december, wordt donderdag 24 december; vrijdag 1 januari wordt donderdag 31 december. Hooghuizenweg 36, Huizen.

Er wordt gezorgd voor een veilige omgeving waar men veilig aanwezig kan zijn.

Meer informatie: evangelist Jan Verkerk, tel/app: 06 5799 2829, evangelist@debrughuizen.nl

Zou je ook een middag gastvrouw/-heer willen zijn? Meld je dan aan bij Loek Alta, tel/app 06 5198 5261 lhalta@solcon.nl