donderdag 30 mei 2019 Hemelvaartsdag


Thema: Op zoek naar de hemel

Het is jou misschien ook weleens overkomen, ineens is er iets van de hemel op aarde. Een extase, iets moois, zachts, liefs, lekkers, een verrukking, noem het maar ‘gewoon’ iets hemels. Wanneer overkwam jou dat voor het laatst? Lang geleden, vandaag nog of is het bij jou veel gelijkmatiger is, geen buitengewone hoogte- en ook geen dieptepunten. Misschien noem jij de dingen niet ‘hemels’ naar meer als iets van ‘gewoon genieten’. Wat is voor jou genieten en/of hemels?

Tijdens de Ontmoetingsdienst op Hemelvaartsdag zoeken we samen naar de betekenis van de Hemelvaart van Jezus. Ook zullen we een aantal ‘hemelse ervaringen en genietmomentjes’ met elkaar delen. Als je wil, kan je iets meenemen naar deze Ontmoetingsdienst waar jij een bepaalde soort ‘hemels gevoel’ bij had en/of hebt. Het zou fijn zijn om dat met elkaar te delen zodat er op Hemelvaartsdag wat meer hemel op aarde zal zijn.

Waar kan je aan denken? Aan een lekker recept, iets van jou hobby, een ervaringsverhaal, een foto, creatieve uiting, een gedicht, een lied, een baksel, een…

Bijbel: Nieuwe Testament, Handelingen 1:1-14

Voorganger: evangelist Jan Verkerk