Gedenken op 22 november – Kerk open

22 november is het voleindingszondag, dan gedenken wij de overledenen. In de Brug kunnen we een kaarsje aansteken bij het kruis. Het thema van deze zondag is ‘Geborgen tranen’, naar aanleiding van Psalm 56:9 waarin David vraagt of God zijn tranen wil bewaren in een kruik. Bij god zijn je tranen, die staan voor nood, leed en verdriet, veilig en geborgen om mee te nemen naar de toekomst wanneer we geen tranen meer zullen hebben.

Ook voor jouw tranen is een plaats bij God. Om dit (symbolisch) weer te geven, ontvang je een klein flesje de komende dienst(en), een zogenaamd tranenflesje. Tranenflesjes werden vroeger al gebruikt, er bestaan zelfs mooie Delftsblauwe flesjes. Het flesje dat jij ontvangt kun je vullen met een tekst, een herinnering of met tranen. Deze kun je de volgende dienst inleveren zodat het een mooi plekje krijgt in de kerk, het huis van God.

Tussen 12.00 en 13.00 gelegenheid om een kaars aan te steken

Ook in de Ontmoetingsdienst van 22 november – waarin we kaarsen aansteken voor hen die ons ontvallen zijn – mogen maar 30 personen komen. Het kan zijn dat jij er niet bij kan zijn in de dienst. Daarom is er voor jou en iedereen die wil, tussen 12.00 en 13.00 uur gelegenheid om een kaars aan te steken en te gedenken. De deuren van de Vituskerk staan voor jou open. Er zijn ook mensen aanwezig van het pastorale team. Voel je welkom en neem je tijd.