Heilig Avondmaal

Op zondag 30 januari vieren we het Heilig Avondmaal in De Brug. Hieronder staat een beknopte beschrijving over het hoe en wat van het Heilig Avondmaal.

Wat is het Avondmaal? 

Het Heilig Avondmaal is de maaltijd die Jezus aan het eind van Zijn leven zelf heeft ingesteld. Dat gebeurde vlak voordat Hij gedood werd aan het kruis. De kerk van Jezus Christus heeft vanaf het begin altijd deze bijzondere maaltijd gevierd.

Het is een viering met een bijzondere betekenis. Paulus – een volgeling van Jezus – schrijft daarover in een brief die in de Bijbel staat dat de avond voordat Jezus aan het kruis stierf Hij met Zijn leerlingen aan tafel lag voor een maaltijd. Jezus pakte een stuk brood, dankte God en zei tegen Zijn leerlingen: “Kijk, dit is mijn lichaam. Ik zal sterven voor jullie. Herhaal deze maaltijd steeds opnieuw om aan mij te blijven denken”. 

Na het eten pakte Jezus een beker wijn en zei: “Mijn bloed zal vloeien. Maar daardoor zullen jullie gered worden. Dat heeft God beloofd. Deze beker is daarvan het teken. Drink steeds opnieuw uit deze beker om aan mij te blijven denken”.

Wanneer we in de Ontmoetingsdienst Avondmaal vieren dan eten we een stukje brood en drinken een slokje wijn (in de viering wordt druivensap gebruikt). We doen dan samen wat Jezus ons heeft opgedragen: en gedenken dat Jezus voor ons stierf.

Voor wie is het Avondmaal? 

Het Heilig Avondmaal is voor iedereen die gelooft dat Jezus de zoon van God is. Het gaat er niet om of je een beetje gelooft of meer of heel veel. Ook al heb je zo je twijfels, je bent welkom! In De Brug onderstrepen we de bijbelse verbinding tussen geloof, doop en Avondmaal. 

Jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom aan het Avondmaal. Jongeren onder 16 jaar (en ook ouderen die niet deelnemen aan het Heilig Avondmaal) kunnen een zegen ontvangen als zij dat willen.

Hoe vieren wij het Avondmaal?

Op zondag 30 januari vieren we het Heilig Avondmaal. We mogen dan met 50 personen aanwezig zijn (excl. medewerkers). Voor zondag 30 januari moet je je even opgeven. Wanneer er meer dan 50 personen willen komen, vieren we 2x het Avondmaal. De eerste viering is gelijk na de Ontmoetingsdienst en de tweede viering is dan om 12:15 uur. Om het Avondmaal mee te vieren moet je je even opgeven bij Aart. Je kan dat doen door te bellen of sms’en of te Whatsappen naar 06 – 2946 3400. Mailen kan ook: opaartschaap@gmail.com.

Verhinderd? Het kan weleens gebeuren dat je een gevoel hebt dat je door iets of iemand verhinderd wordt. Blijf er niet mee lopen en schiet een van de mensen van het pastoraalteam aan Nel, Aart, Henk Kooij of Jan Verkerk.