Heilig Avondmaal 25 april

Zondag 25 april vieren we in de Ontmoetingsdienst het heilig Avondmaal. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om met veel mensen bijeen te komen. De viering vindt dus in een aangepaste vorm plaats. Hoe dat gaat, vertel ik je hieronder.

We beginnen een gewone Ontmoetingsdienst om 10.30 uur. Op deze zondag is er ook kinderkerk, dus alle ouders zijn al aangemeld om de Ontmoetingsdienst bij te wonen. Om plm. 11.15 uur ronden we de Ontmoetingsdienst af en daarna vieren we het heilig Avondmaal met de aanwezigen die dat willen én met hen die dat online willen via de livestream van De Brug.

Online vieren
Online vieren van het Avondmaal heeft niet de voorkeur, het is dus een uitzondering en niet het nieuwe normaal. Als je liever online avondmaal wil vieren dan kan dat als volgt:

  1. Je vraagt brood en druivensap aan bij Nel: nalta@solcon.nl of tel/WhatsApp 06 1209 7190 en dan brengt Nel dit voor de zondag bij je. Brood en druivensap zijn op een veilige manier klaargemaakt.
  2. Je zorgt zelf voor brood (kan ook cracker of toast) én druivensap (of rode wijn).

Zorg dat je voor de viering alles klaar hebt staan. Tijdens de viering in de Ontmoetingsdienst worden duidelijke aanwijzingen gegeven wanneer we eten en drinken.

Wil je graag vooraf een liturgie (programma) van de viering van het heilig Avondmaal ontvangen, mail even (evangelist@debrughuizen.nl), dan krijg je hem uiterlijk zaterdag gemaild.

Ben je alleen en kom je (liever) niet naar De Brug, nodig dan iemand bij je uit om samen het heilig Avondmaal te vieren.

In de Vituskerk vieren

Iedereen is van harte welkom om het Avondmaal in de Vituskerk te vieren. Graag maken we dat op de volgende manier mogelijk. Er is een extra viering om 12:00 uur. Wanneer meer dan 10 personen zich opgeven dan is er nog een extra viering om 12:30 uur. Wanneer ook deze vol is (dat zou geweldig zijn), vieren we ook om 13:00 uur het Avondmaal. De viering duurt ongeveer 15/20 minuten. We hopen van harte dat je er gebruik van maakt. Voel je welkom!Voor de viering van het Avondmaal kan je je aanmelden via Tom: tomvdpoel@gmail.com of via tel/WhatsApp 06 1133 0047.

Wat is het Avondmaal? 

Jezus heeft het vieren van het heilig Avondmaal zelf ingesteld. In de Bijbel staat hierover dat Jezus de avond voordat Hij aan het kruis stierf, met zijn leerlingen aan tafel lag voor een maaltijd. Hij dankte God en brak het brood in stukken. En Hij zei tegen zijn leerlingen: “Kijk, dit is mijn lichaam. Ik zal sterven voor jullie. Herhaal deze maaltijd steeds opnieuw om aan mij te blijven denken”. 

Na het eten pakte Jezus een beker wijn. Hij zei: “Mijn bloed zal vloeien. Maar daardoor zullen jullie gered worden. Dat heeft God beloofd. Deze beker is daarvan het teken. Drink steeds opnieuw uit deze beker om aan mij te blijven denken”. (Bijbel: 1 Korinthe 11: 24-25 n.a.v. Lukas 22: 19) 

Wanneer wij in de Ontmoetingsdienst Avondmaal vieren (een stukje brood eten en uit de beker drinken), denken wij met elkaar terug aan dit moment. We herdenken dat Jezus voor ons stierf. Ook denken we eraan hoe Jezus in de wereld is gekomen om ons te verlossen en verlangen naar Zijn terugkomst op aarde. 

Voor wie is het Avondmaal? 

Het heilig Avondmaal is voor iedereen die gelooft in Jezus en er (meer of minder) bewust voor kiest om met Hem te leven. Jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom aan het Avondmaal. Kinderen jonger dan 16 jaar ontvangen een zegen (belofte dat God bij je is en voor je zorgt) van de voorganger. 

Hoe vieren wij het Avondmaal? 

De viering van het heilig Avondmaal vindt plaats in een aparte dienst na afloop van de Ontmoetingsdienst. We delen met elkaar het brood en drinken de ‘wijn’ (wij gebruiken in de Ontmoetingsdienst druivensap).

Iedereen is welkom om het heilig Avondmaal bij te wonen, ook als je niet deelneemt.