Op zondag 9 juli vieren we het heilig Avondmaal in De Brug. Hieronder staat een korte beschrijving over het hoe en wat we vieren.

Wat is het Avondmaal?
Jezus Zelf heeft het vieren van het heilig Avondmaal ingesteld. Dat gebeurde vlak voordat Hij gedood werd aan het kruis. Tijdens een maaltijd met Zijn volgelingen nam Hij brood en zei: ‘Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit telkens opnieuw, om mij te gedenken’.

Toen ze met elkaar een stukje brood hadden gegeten, nam Jezus de drinkbeker en zei: ‘Deze beker is het nieuwe verbond dat door Mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om Mij te gedenken’.

Wanneer we in de Ontmoetingsdienst Avondmaal vieren dan eten we een stukje brood en drinken een slokje wijn *). We doen dan samen wat Jezus ons heeft opgedragen: we gedenken dat Jezus voor ons stierf.

Vier jij ook mee?
Het heilig Avondmaal is voor iedereen die gelooft dat Jezus de zoon van God is. Het gaat er niet om of je een beetje gelooft of meer of heel veel. Ook al heb je zo je twijfels, je bent welkom! In De Brug onderstrepen we de bijbelse verbinding tussen geloof, doop en Avondmaal. Jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom aan het Avondmaal. Jongeren onder 16 jaar (en ook ouderen die (liever) niet deelnemen aan het heilig Avondmaal) kunnen een bijbeltekst ontvangen als zij dat willen.

Hoe vieren we samen?
De viering wordt zondag kort na afloop van de Ontmoetingsdienst gehouden, van plm. 11.30 tot 12 uur.

Brood en druivensap worden voor in de zaal uitgereikt. Tijdens de dienst wordt hierover kort uitleg gegeven. Iedereen is welkom om deze viering bij te wonen, ook als je niet deelneemt aan het heilig Avondmaal.

Niet vieren?
Het kan weleens gebeuren dat je een gevoel hebt dat je door iets of iemand verhinderd wordt om samen Avondmaal te vieren. Blijf er niet mee lopen en schiet een van de onderstaande personen aan:

Nel Alta – 06 – 120 97190 nalta@solcon.nl
Henk Kooij: 06 – 557 983 98 henk.kooij@solconmail.nl
Aart Schaap – 06 – 294 634 00 opaartschaap@gmail.com
Jan Verkerk – 06 – 579 928 29 evangelist@debrughuizen.nl

*) In de Ontmoetingsdienst gebruiken we druivensap i.p.v. wijn.