‘Het is niet anders?’

Regelmatig hoor ik mensen tegen elkaar zeggen: ‘Het is niet anders, we moeten het er maar mee doen’ of ‘Het is niet anders, we maken er het beste van’. Dat is mooi, een stukje berusting in deze vreemde tijd, waar niemand grip op heeft. Wat kun je anders doen dan het beste ervan maken? Maar het lukt niet iedereen om deze positieve gedachte vast te houden. Want wat als je elke dag alleen bent en de eenzaamheid je aangrijpt? En door de steeds langer durende lockdown een ontmoeting of bijeenkomst nog ver weg lijkt. Of als het niet meer lukt om alle ballen hoog te houden als werknemer, moeder, vrouw, juf en mantelzorger tegelijk. De stress en spanning drukken steeds zwaarder op je. Zeg je dan ook: het is niet anders? Moeten we wachten op versoepeling van maatregelen, de tijd waarop er weer meer mag en kan, de lente die komt? 

Als het je te veel wordt, de zorgen te zwaar zijn, je bijvoorbeeld tegen iedere dag op ziet, dan hoef je niet af te wachten. Je kunt met steun van professionele hulp ontdekken hoe je zelf weer een stuk regie kunt terugpakken in je leven, ook in deze tijd. Ook is het fijn om je verhaal te delen zodat je er niet alleen voor staat.

Het DMW Huizen biedt een luisterend oor en wil je inzicht en deskundig advies geven. Ook voor vragen op andere levensterreinen en bij andere problemen.

Per gesprek wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 25,-. Wanneer je deze eigen bijdrage niet kunt betalen, zoeken we met jou naar een oplossing. Meer informatie hierover staat op onze website. 

Neem voor vragen en aanmelding contact op via het algemene telefoonnummer 0318 – 54 78 70 of op dinsdag en woensdag via mijn telefoonnummer: 06-19731903. Ook bereikbaar via e-mail hvdlinden@stichtingschuilplaats.nl en onze website www.stichtingschuilplaats.nl.

Hartelijke groet,
Henriëtte van der Linden

Stichting Schuilplaats – Locatie DMW Huizen