Kerkblad


Kerkblad 22 maart 2019

Ontmoetingsdienst

Het thema van zondag is: Een nieuw begin – Jezus wordt verzocht, n.a.v. Nieuwe Testament, Lucas 4: 1-13.

In deze tijd leven we toe naar Pasen, een nieuw begin, de opstanding van Jezus Christus uit de dood. Deze weg ging Jezus voor mensen zoals jij en ik. Zijn liefde komt hierdoor krachtig tot uiting en leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en dat we zijn liefde mogen delen met anderen.

Jezus is nog maar net gedoopt en door Zijn vader aangewezen als ‘Zijn geliefde Zoon’ of Hij wordt door de Geest van God weggeleid. Het veelbelovende nieuwe begin, God werd mens, begint in de woestijn. Hoezo juist daar? Jezus eet 40 dagen en niets. Waarom niet? Op het moment dat de honger toeslaat, klinkt er ineens een stem. Van Zijn Vader die Hem te hulp schiet? De woorden klinken zo vertrouwd, herkenbaar… Maar ze komen van de duivel, de door-de-war-schopper. Waar is de duivel op uit met Jezus? En… houdt Jezus stand? Hoe doet Hij dat dan?

Het is een heftig verhaal en misschien ook wel herkenbaar in je eigen leven. Wat doe jij als het leven tegenzit? Of: Hoe houd jij stand als verzoekingen je pad kruisen?

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Pastoraal team

Maandagavond komt het pastoraal team bijeen. We ontmoeten elkaar om 19.30 uur in de hal van ’t Visnet bij mijn werkkamer.

KoffieCreatief

Een mix van koffie en creativiteit. Ff weg en met heel iets anders bezig zijn. Welkom om 10.00 uur in De Brug op 27 maart, Keucheniusstraat 36, Huizen. Neem gerust vrienden, vriendinnen en buren mee. Meer info: www.debrughuizen.nl/koffiecreatief

Eten

Welkom op 27 maart, in De Brug aan een gedekte tafel. Neem iemand mee dan wordt het nog gezelliger! Graag aanmelden op 06-23738471 of mail naar: eten@debrughuizen.nl Kosten op vrijwillige basis. 18.00-19.30 uur eten, deur open: 17.30 uur. De Brug, Keucheniusstraat 36, Huizen. Meer info: www.debrughuizen.nl/eten-bij-de-brug

Samen bidden

Iedere laatste woensdag van de maand is er in De Brug gelegenheid om samen te bidden voor mensen om ons heen en wat hen/ons bezig houdt in het leven. Ook kan je voor jezelf laten bidden. Welkom om mee te bidden op woensdag 27 maart, na het eten in De Brug om 20.00 uur bij Nel en Loek.

Kerkblad 15 maart 2019

Ontmoetingsdienst

Het thema waar mee zondag mee aan de slag gaan is: ‘Jezus is… de lijdende’, n.a.v. Oude Testament, Jesaja 53.

In het christelijk geloof staat Jezus Christus centraal. Ook in De Brug is Hij uitgangspunt en inspiratiebron en nog veel meer, daar denken we dit jaar één zondag in maand samen over na. Vandaag gaan we aan de slag met ‘Jezus is… de lijdende’. De eerste vier boekjes van het Nieuwe Testament (Matteüs, Markus, Lukas en Johannes) worden de evangeliën genoemd. Ze vertellen het goede nieuws van Jezus Christus. Opvallend is dat het leven van Jezus o.a. gekenmerkt wordt door Zijn lijden. Je vraagt je af of dat nou zo goed nieuws is. En dan te bedenken dat een profeet (hij heet Jesaja) – zo’n 700 jaar voor Jezus naar ons toekwam – al zei dat er Iemand zou komen waar geen schoonheid aan te bekennen was, die veracht zou worden door mensen, een man die het lijden kende. Zou Jezus dat allemaal geweten hebben toen Hij naar de aarde kwam? Heeft Hij daar dan bewust voor gekozen? We denken samen na wat de relatie is tussen het lijden van Jezus en ons leven. En ook: wat betekent het dat Jezus lijden kent. Zou dat ons kunnen bemoedigen als wijzelf met lijden te maken hebben/krijgen?

Stuurgroep

Dinsdagavond komt de stuurgroep bijeen. De inloop is om 19.50 uur en we starten om 20.00 uur. Welkom! We vergaderen in de hal van ’t Visnet bij mijn werkkamer.

Samen bijbel ontdekken-Markus

De groep Markus komt bijeen op donderdag 21 maart in De Brug (gebouw Silo). We starten met lezen in Markus 14 vers 17. Ook zin om mee te doen? Kom een avondje proeven. De deur van De Brug is open om 19.30 uur, start om 19.45 uur. Keucheniusstraat 36.

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Kerkblad 8 maart 2019

Ontmoetingsdienst

Het thema waar mee zondag mee aan de slag gaan is: ‘Volg Mij…’, n.a.v. Nieuwe Testament, Lukas 9:51-62.

Jezus is op weg naar Jeruzalem. De tijd nadert dat Hij van de aarde wordt weggenomen en terugkeert naar de Vader. Onderweg komt iemand die Jezus wil volgen waar de weg ook maar naartoe leidt. Twee anderen willen Jezus volgen onder eigen voorwaarden. Volgen gaat in dit verband niet om nadoen of imiteren, volgen wil hier zeggen dat je ‘hoort bij’,  dat je ‘je leven wil laten bepalen’ en dat je Jezus als Heer en gids erkent. Je zou zeggen dat Jezus het geweldig vindt dat deze mensen Hem willen volgen, maar Hij reageert er nogal vreemd op… De één krijgt als antwoord dat als je Jezus volgt je een soort zwerver wordt; de ander krijgt te horen dat echt alles losgelaten moet worden; op de derde reageert Jezus dat sommige mensen niet geschikt zijn voor Zijn koninkrijk. En wij dan? Als wij Jezus willen volgen, wat zou Hij dan tegen mij zeggen? Ook zo’n afwerend antwoord of ligt het toch allemaal ff wat anders? We gaan er mee aan de slag en zullen mooie ontdekkingen doen.

De deuren van de Brug gaan om 10.00 uur open voor ontmoeting. Om 10.30 uur begint de dienst. Voor en na de dienst is er ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting en gesprek.

Kring Levi

Aanstaande dinsdagavond 12 maart is er weer een kringavond. We lezen dan met elkaar Mattheüs 4. Probeer dit Bijbelgedeelte thuis al een keer gelezen te hebben èn de vragen te beantwoorden. Zoals gewoonlijk is de inloop vanaf 19.45 uur in Silo. Graag tot dan!

Samen bijbel ontdekken-Genesis

De groep Genesis komt bijeen op donderdag 14 maart in De Brug (gebouw Silo). We lezen Genesis 1 en 2. Ook zin om mee te doen? Kom een avondje proeven. De deur van De Brug is open om 19.30 uur, start om 19.45 uur. Keucheniusstraat 36.

Kringproeverij

Donderdag 14 maart (19.45 uur) starten we in De Brug met een groep die tot de zomervakantie een aantal hoofdstukken in het bijbelboek Genesis gaat lezen. We zijn een groep mensen die elkaar helpt om wat meer regelmaat te krijgen in het lezen van de Bijbel. Ook willen we ons wat meer verdiepen in de taal van de Bijbel en de leefwereld van toen. Als jij ook niet zo’n doorgewinterde bijbellezer bent en jij ook weleens een kring vrijblijvend zou willen proeven, voel je welkom. Graag even aangeven per mail of mobiel: evangelist@hervormdhuizen.nl of 06 5799 2829.

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Maandbrief

De maandbrief van maart is te downloaden via: debrughuizen.nl/maandbrief. Wilt u de maandbrief in uw mailbox? Stuur een berichtje aan maandbrief@debrughuizen.nl

Kerkblad 1 maart 2019

Ontmoetingsdienst

Op de eerste zondag van de oneven maand hebben we een Themadienst. Tijdens deze Themadienst lezen we in de bijbel een Psalm. In de bijbel staan er 150 van. Het zijn oude liederen die soms naadloos aansluiten bij het leven van vandaag.

Vandaag geen we nadenken over mensen in nood. Kennen wij die? En wat hebben wij hen te bieden? Wat zegt de bijbel hierover en wat heeft de bijbel hen en ons allemaal te bieden? Wil je hier meer over weten? Kom dan zondag naar De Brug. We staan dan stil bij Psalm 72 en horen over en zien het werk van het Albanië comité. Margreet Visser en een aantal jongeren vertellen wat ze komende zomer allemaal in Albanië gaan doen.

De deuren van de Brug gaan om 10.00 uur open voor ontmoeting. Om 10.30 uur begint de dienst. Voor en na de dienst is er ruimschoots gelegenheid voor ontmoeting en gesprek.

Samen bijbel ontdekken-Markus

De groep Markus komt bijeen op donderdag 7 maart in De Brug (gebouw Silo). We starten met lezen in Markus 14. Ook zin om mee te doen? Kom een avondje proeven. De deur van De Brug is open om 19.30 uur, start om 19.45 uur. Keucheniusstraat 36.

Bijbellezen

Donderdag 14 maart starten we met een groep die tot de zomervakantie een aantal hoofdstukken in het bijbelboek Genesis gaat lezen. We zijn een groep mensen die elkaar helpt om wat meer regelmaat te krijgen in het lezen van de Bijbel. Ook willen we ons wat meer verdiepen in de taal van de Bijbel en de leefwereld van toen. Als jij ook niet zo’n doorgewinterde bijbellezer bent en jou dit aanspreekt, voel je welkom. Graag even aangeven per mail of mobiel: evangelist@hervormdhuizen.nl of 06-5799 2829.

We starten op donderdag 14 maart. In De Brug (gebouw Silo). Je kan zo binnenlopen, maar als je even van te voren aanmeldt, is dat fijn via tel/app/sms 06-5799 2829, mail: evangelist@hervormdhuizen.nl

Liturgieteam

Maandagavond komt het Liturgieteam bijeen. We gaan o.a. bezig met het voorbereiden van de diensten van de maand mei en juni. We plannen de maand april definitief. Het overleg start om 19.45 uur in de hal bij mijn werkkamer in ’t Visnet.

Vanaf deze vergadering komen Jojanneke Spilt en Nicolette Switzer ons team versterken. Daar zijn we ontzettend blij mee. Welkom!

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Maandbrief

De maandbrief van maart is te downloaden via: debrughuizen.nl/maandbrief. Wilt u de maandbrief in uw mailbox? Stuur een berichtje aan maandbrief@debrughuizen.nl