Kerkblad


Kerkblad 13 september 2019

Ontmoetingsdienst

Zondag denken we na over een bijbelgedeelte uit het Oude Testament, Jeremia 29:4-14.
Het stukje is een heel oude brief van een profeet, hij heet Jeremia. Een profeet was iemand die woorden van God ontving en doorgaf aan de mensen, vaak waren dat de Israëlieten. Dit volk is een groep mensen die God uitgekozen heeft, met wie Hij een bijzondere en wederzijdse relatie (verbond) aanging. God en het volk hebben verplichtingen naar elkaar die niet zomaar verbroken kunnen worden. God is altijd trouw gebleken, maar de mensen lieten God vaak in de steek en gingen hun eigen weg. Uiteindelijk leidde dat tot een 70-jarige verbanning van de Israëlieten naar Babel, vele kilometers van huis. Profeet Jeremia is achtergebleven in Israël en schrijft een brief. Hij maakt duidelijk dat – hoewel Babel ver van de leef- en denkwereld van de Israëlieten staat – zij zich daar moeten settelen: huizen bouwen, tuinen aanleggen, zaaien en oogsten en vooral… bidden voor de stad Babel.
In het bijbelgedeelte zit een aantal goeie lessen voor ons leven in de tijd en omgeving waarin wij leven.
Het thema voor deze Ontmoetingsdienst is ‘Overal waar God je roept’.

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Pastoraal team

Maandagavond komt het pastoraal team bijeen. We ontmoeten elkaar om 19.30 uur in de hal van ’t Visnet bij mijn werkkamer.

Stuurgroep

Dinsdagavond komt de stuurgroep bijeen. De inloop is om 19.50 uur en we starten om 20.00 uur. Welkom! We vergaderen in de hal van ’t Visnet bij mijn werkkamer.

Samen de Bijbel ontdekken

Donderdag 19 september lezen we met de groep Genesis-1 verder vanaf het punt waar we voor de zomer gestopt zijn, Genesis 2 vers 18.
De inloop is om 19.30 uur, start om 19.45, einde om 21.15 uur. Niet te kort, niet te lang, precies goed. We komen bijeen in De Brug, gebouw Silo, Keucheniusstraat 36.

NB

De Ontmoetingsdienst van zondag 22 september vindt plaats in de middag om 14.30 uur in de Nieuwe Kerk. In deze Ontmoetingsdienst zal Jasmijn gedoopt worden, dochter van Remco en Claudia Deijs en zusje van Julian.

Kerkblad 6 september 2019

Ontmoetingsdienst

Deze zondag denken we na een stukje uit de bijbel in het Nieuwe Testament, Lucas 15: 11-32. Het thema is: ‘4x maar’. 

Ook deze zondag mogen we bij elkaar komen en met elkaar luisteren naar een stuk uit de Bijbel en met elkaar op zoek gaan naar…. Ja, wat zoeken we nu eigenlijk met elkaar tijdens een Ontmoetingsdienst. Dat kan per persoon sterk verschillen en toch ervaren we altijd weer een gemeenschappelijkheid in onze zoektocht. En uiteindelijk gaat het dan niet om het zoeken, maar om het vinden of gevonden worden. Dit keer staan we stil bij een wellicht voor velen (binnen en buiten de kerk) wel bekend verhaal uit de Bijbel: de gelijkenis van “de jongste en oudste zoon” of wellicht beter bekend als de gelijkenis van “de verloren zoon”. Bewust of onbewust de weg kwijt zijn/iets verloren hebben en zoeken hebben veel met elkaar te maken en wellicht brengt ons dit wel samen in een Ontmoetingsdienst. Wie zoekt(?), wat? Daar willen we bij stilstaan met al onze mitsen en maren. Ga je mee op zoek?. 

Omdat de voorganger heeft afgezegd voor deze Ontmoetingsdienst zal ouderling Bram de Jong de Ontmoetingsdienst leiden.

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Samen de Bijbel ontdekken

Donderdag 12 september starten we met de groep die vóór de zomervakantie het evangelie naar Markus heeft uitgelezen. Vanaf a.s. donderdag starten we met lezen in het Oude Testament, het eerste bijbelboek Genesis. Daar zijn we ook met een andere groep mee bezig. Nu start er dus nog een kring Genesis. Voor het gemak Genesis – kring 2 (Genesis-2). Diverse nieuwe personen hebben aangegeven ook mee te willen lezen en daar word ik blij van. Ook zin om mee te doen? Meld het even bij mij dan mail ik het e.e.a. naar je/u ter voorbereiding. We lezen uit de NBV 2004.

De inloop is om 19.30 uur, start om 19.45 uur, einde om 21.15 uur. Niet te kort, niet te lang, precies goed. We komen bijeen in De Brug, gebouw Silo, Keucheniusstraat 36.

Liturgieteam

Maandagavond komt het Liturgieteam bijeen. We gaan o.a. bezig met het voorbereiden van de diensten van de maand november en december. We plannen de maand oktober. Het overleg start om 19.45 uur in de hal bij mijn werkkamer in ’t Visnet. Wil je een keertje het overleg meemaken? Voel je welkom!

Kerkblad 30 augustus 2019

Ontmoetingsdienst

Deze zondag is er een Themadienst over: ‘In gesprek met… (over bidden)’. Een goed gesprek met iemand is heel waardevol. Iemand die naar je luistert, tijd voor je heeft, je laat uitpraten; waar vind je die nog? God is zo iemand! Hij heeft tijd en aandacht voor je. Met God in gesprek noemen we bidden. Je kunt alles met Hem bespreken; je eigen vreugde en zorgen maar ook die van een ander. Voor elkaar bidden werkt echt! Daar gaat het zondag over in de Ontmoetingsdienst. We lezen uit Psalm 116 als ‘Woord voor onderweg.’ Bram de Jong leidt de dienst en Nel Alta verzorgt het thema.

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Maandbrief

De maandbrief van september is te downloaden via: debrughuizen.nl/maandbrief. Wilt u de maandbrief in uw mailbox? Stuur een berichtje aan maandbrief@debrughuizen.nl

De Brug zoekt…

Bankstel, 2,5 en 2 zits in dezelfde kleur (liefst in frisse kleur rood, geel, blauw of paars); 2 persoons bed (160 x 200 cm) met bijpassende nachtkastjes en bijpassende kledingkast; 2 goede matrassen (80 x 200 cm). We houden ons aanbevolen! Alvast bedankt voor het meedenken. Bel of mail met Aart Schaap: 06 2958 0743 – aart.schaap@ziggo.nl

Even weg

De komende week t/m 8 september ben ik niet aanwezig.

Kerkblad 23 augustus 2019

Ontmoetingsdienst

Deze zondag gaan lezen we in het Nieuwe Testament, Johannes 10: 1-16. In het christelijk geloof staat Jezus Christus centraal. Ook in De Brug is Hij uitgangspunt en inspiratiebron en nog veel meer, daar denken we dit jaar één zondag in maand samen over na. Vandaag gaan we aan de slag met ‘Jezus is… de goede Herder.

Je ziet haar of hem niet zo vaak, een herder(in). Ergens op de hei kan je hem met een beetje geluk nog wel tegenkomen. Herders zijn mensen die een kudde – meestal schapen – leiden. Het beeld roept iets op van het langzame leven, de ‘goede’ oude tijd toen alles nog overzichtelijk was. Het thema kan zo’n beeld oproepen, een vervolgen tijd, tikkie ouderwets ook, want wie laat zich tegenwoordig nog leiden en welke stemmen hoor je allemaal om je heen en in je hoofd? Wie heeft het in jouw leven voor het zeggen of is het een kakofonie van geluiden? Als Jezus zegt de goede Herder te zijn, wat zou er dan zo boeiend aan hem zijn dat Hij in de loop van de eeuwen miljoenen volgelingen heeft gekregen?

Welkom

Als u/jij een keertje wil meemaken of de Ontmoetingsdienst iets is om iemand mee naar toe te nemen, dan nodigen we (jo)u van harte uit om te komen. Welkom!

Maandbrief

De maandbrief van september is te downloaden via: debrughuizen.nl/maandbrief. Wilt u de maandbrief in uw mailbox? Stuur een berichtje aan maandbrief@debrughuizen.nl

De Brug zoekt…:

Bankstel, 2,5 en 2 zits in dezelfde kleur (liefst in frisse kleur rood, geel, blauw of paars); 2 persoons bed (160 x 200 cm) met bijpassende nachtkastjes en bijpassende kledingkast; 2 goede matrassen (80 x 200 cm). We houden ons aanbevolen! Alvast bedankt voor het meedenken. Bel of mail met evangelist Jan Verkerk: 06 5799 2829 – evangelist@hervormdhuizen.nl of Aart Schaap: 06 2958 0743 – aart.schaap@ziggo.nl

Even weg

Van woensdag 28 augustus t/m 8 september ben ik niet aanwezig. We gaan er in deze periode nog even een weekje tussenuit.