Kerken Huizen Helpen

De samenwerkende diaconieën hebben zich de afgelopen maanden ingezet om hulp te bieden aan de vluchtelingen (allemaal mannen) uit o.a. Syrië en Eritrea. Een hotelschip in de haven van Huizen was hun tijdelijke woonplek. Ook in De Brug hebben wij enkele van de mannen mogen begroeten. Het idee kwam om alle mannen een afscheidscadeau mee te geven bij het vertrek uit Huizen. Het afscheids­cadeau werd een tasje met daarin een handig beeld­woorden­boek, een pakje echte Huizer speculaas en nog wat kleinig­heden. Met daarbij een korte brief in het Engels en het Arabisch waarin wij hen namens de Huizer kerken en gemeenten de zegen van God op hun verdere weg toewensen. 

De beeldwoordenboeken zijn via de Christelijke boekhandel De Echo geleverd en bakkerij Kruijmer bakte nog wat extra speculaas. In het gebouw van de Pinkstergemeente De Fontijn hebben enkele leden van de werkgroep de tasjes gevuld. Zaterdag 5 maart en vrijdag 11 maart zijn 141 tasjes afgeleverd in het hotelschip.  

Het afscheidscadeau was mogelijk door bijdragen van de diaconieën van meerdere Huizer kerken: de Baptistengemeente, de Christelijke Gereformeerde Kerk, de Christengemeente, de Hersteld Hervormde Gemeente Huizen, de Pinkster­gemeente De Fontijn, de Protestantse Gemeente Huizen en de Hervormde Gemeente Huizen inclusief De Brug. Namens de mensen die op het schip verbleven hartelijk dank aan al deze bijdragers!!

Verantwoording bijdragen van De Brug en Hervormde Gemeene Huizen: Totaal € 4.837,50 waarvan De Brug € 477,50, Hervormde Gemeente Huizen € 3.360,00 en de diaconie € 1.000,00. Uitgaven € 1.446,00 aan o.a. sportartikelen en afscheidscadeaus. 

Het restant bedrag € 3.391,40 wordt gereserveerd voor uitgaven aan hulpverlening aan de Oekraïners in Huizen.

Hiermee zijn de acties voor deze groep vluchtelingen afgerond. De diaconieën van genoemde kerken staan klaar om bij een volgende gelegenheid weer gezamenlijk op te trekken om hulp te bieden aan medemensen in nood. Inmiddels is dit werkelijkheid geworden met de hulp aan Oekraïense mensen die in Huizen verblijven.