Komende activiteiten

Kerststallenroute

Van 16 december 2022 tot en met 3 januari 2023 kan je in de wijk rondom de Nieuwe Kerk, De Brug en diverse andere wijken een Kerststallenroute lopen of fietsen. Een route langs kerststallen bij verschillende huizen en kerken, waarmee we licht brengen en bewoners verbinden.

Wil je dit jaar ook meedoen met een eigen kerststal? Meld je kerststal aan zodat deze als lichtpuntje op de plattegrond van Huizen kan worden aangegeven zodat de deelnemers weten welke route zij op eigen gelegenheid kunnen lopen of fietsen. 

Het aanmelden van jouw kerststal kan tot 10 december via kerststallenroutehuizen@gmail.com met vermelding van je straatnaam en huisnummer. Op de plattegrond zal je kerststal alleen als lichtpuntje op de plattegrond komen te staan. (Je naam komt er niet bij te staan).

Wie langs de kerststallen wil wandelen of fietsen, vindt actuele informatie op Facebook en Instagram. Zoek op Kerststallenroute Huizen.

Jan Verkerk 

Advent 2022 en Op Verhaal Komen

Woensdag 23 november hebben we met elkaar de Vituskerk in kerstsfeer gebracht. Zondag 27 november is de eerste zondag van Advent. We zien uit naar de geboorte van Jezus en tijdens de zondagen van Advent staat dit centraal. 

Ook op de woensdagen van de Adventsperiode is er naast het “normale” programma van Op Verhaal Komen aandacht voor het komende kerstfeest.                                        

Enkele speciale programma- onderdelen zijn:

  • Elke woensdag, van 10.00 tot 17.00 uur zijn er prachtige kerststallen te bezichtigen. In de Vituskerk staan kerststallen uit meerdere werelddelen opgesteld. Kom ze allemaal bekijken en sta ook zo even stil bij de geboorte van Jezus. 
  • Woensdagmiddag 21 december, is een middag om alvast te reserveren in jouw agenda. Een koor uit Huizen komt optreden en geeft vanaf 15.00 uur meerdere uitvoeringen met kerst- en levensliederen. Het belooft een mooie middag te worden in de sfeervolle Vituskerk. 
  • Zaterdagavond 24 december, is Kerstavond. Samen, alle bezoekers van De Brug en de buurtbewoners, willen we op het plein voor de hoofdingang van de Vituskerk Kerst vieren. “A taste of Christmas” is luisteren naar het kerstevangelie, naar een kerstverhaal en samen zingen, omringd door vuurkorven en lichtjes. Na afloop iets warms drinken. Een prachtige voorbereiding op Kerst 2022. Komt allen tezamen…!!! 

Overige activiteiten

Werk aan de kerk op zaterdag 10 december
Afgelopen zaterdag zaten we met 10 personen gezellig aan de koffie en hebben we ook veel kunnen doen. Het zou fijn zijn wanneer jij ook een keer komt helpen. Welkom vanaf 9.00 uur! We werken tot ongeveer 11.00 uur.

Samen de Bijbel ontdekken overdag
Maandag 5 december komen we weer bij elkaar om te lezen in en te leren uit de Bijbel. Deze keer zijn we welkom bij Ditta, Ceintuurbaan 52. We beginnen om 14.00 uur.