Nel, Aart & Nicolette

Nel (links), Aart (midden) en Nicolette (rechts)

Zondag 20 februari wordt Nel onze nieuwe ouderling. Zij ontvangt een ambt van Jezus, d.w.z. Nel is dan een officiële ambassadeur van Jezus, een vertegenwoordiger. Best gewichtig, maar vooral mooi.

Aart is al 8 jaar met veel voldoening onze diaken. Vandaag wordt hij opnieuw verbonden aan De Brug (voor maximaal 4 jaar).

Waarom zijn er ambtsdragers in de kerk…?
We geloven dat Jezus Christus de gelovigen als gezin van God – dat is de kerk (en dus wij) – bij elkaar brengt en voor hen zorgt. Zo is de kerk gevormd op alle plaatsen in de wereld. God zorgt voor Zijn gezin en daarbij wil Hij ons allemaal gebruiken. Ook zijn er mensen aan wie Hij een bijzondere taak heeft gegeven, dat zijn ouderlingen en diakenen. Die mensen noemen we ambtsdragers. Hun taken zijn bedoeld om anderen – ons – te helpen en te begeleiden voor het doel waarvoor de kerk in de wereld is. De kerk is er om Gods liefde in deze wereld met woorden en daden te delen met mensen.  De ouderlingen en de diakenen gaan hiermee in het spoor van Jezus Die kwam om mensen te dienen.
Even voor de helderheid… een ambtsdrager is dus heel wat anders dan een ambtenaar. Een ambtenaar is een persoon, die door het openbaar gezag met een ambt is bekleed, bijv. een ambtenaar van de burgerlijke stand, een ambtenaar bij het Openbaar Ministerie. Iedereen kan ervoor kiezen om ambtenaar te worden, het is een beroep. Maar een ambtsdrager… is een persoon, die door Jezus geroepen wordt via de kerk – dat zijn wij – tot het ambt. Nel en Aart zijn geroepen door Jezus via ons.

En er is nog iets moois. Nicolette Switzer gaat vanaf deze zondag bezoekwerk doen (zie verderop).

Nel, Nicolette en Aart zullen ons helpen om bij Jezus te blijven en ons helpen om op Jezus te lijken. Zij helpen ons om ook vertegenwoordiger te zijn en blijven van het goede nieuws. Zondag 20 februari is dus een bijzonder feestelijke Ontmoetingsdienst.

We wensen het drietal een hele mooie start en voorzetting van hun pastoraal en diaconaal bezigzijn onder ons en met ons. Zegen van God daarbij!

Even voorstellen
Na de dienst van a.s. zondag zal Nicolette Switzer-Duim het pastoraal team gaan ondersteunen bij het bezoekwerk in De Brug. We zijn daar heel blij mee en hopen dat zij tot zegen zal zijn van velen. Nicolette is voor veel van ons een bekend gezicht in De Brug waar ze samen met haar man Rob vaak te vinden is. Als contactpersoon van de Connectgroep, kunnen we Nicolette vragen, iemand wat vaker te gaan bezoeken. We denken daarbij vooral aan de oudere bezoekers. Vind je het fijn om ook wat vaker bezoek van de kerk te krijgen? Zoek dan contact met de leiding van de Connectgroep of neem contact op met Nel Alta. Wij regelen dit dan met Nicolette. Zondag zal Nicolette beloven dat ze vertrouwelijk houdt wat haar toevertrouwd wordt en ontvangt ze een zegen over haar werk onder ons.