Orientatiecursus


Wat houdt de Oriëntatiecursus christelijk geloof in?

OrientatiecursusDe Oriëntatiecursus christelijk geloof is een korte cursus die aan de deelnemers een eerste indruk geeft van wat het christendom als godsdienst inhoudt. Veel mensen missen die basiskennis en willen die wel graag opdoen. Er zijn bijvoorbeeld nogal wat cursisten die een christelijke vriend of vriendin hebben en zelf geen kerkelijke achtergrond hebben. Ook doen er mensen mee die een kind op een christelijke school hebben, maar zelf van huis uit niet vertrouwd zijn met Bijbel en geloof. Weer anderen verlangen ernaar om te geloven, soms al van kindsaf aan, maar weten niet waar en hoe te beginnen. De cursus is een mooie opstap, zowel voor mensen die alleen meer kennis willen opdoen, als voor voor mensen die graag willen leren geloven.

De cursus bestaat uit vier delen:

  1. Wat is de hoofdlijn van het christelijk geloof, waar draait het allemaal om?
  2. Wat is de Bijbel voor een boek?
  3. Wie was en is Jezus Christus, en wat is zijn betekenis?
  4. Wat betekent het om in de praktijk van alledag als christen te leven? Die vier vragen geven gezamenlijk een overzicht van het christelijk geloof.”

Tijdens de cursusavonden kan de cursist achteroverleunen of actief deelnemen door ervaringen te delen en vragen te stellen. Niets moet, alles mag.

Na de cursus

Mochten de cursisten na de cursus verder willen nadenken en in gesprek zijn over het christelijk geloof, dan is het mogelijk om deel te nemen aan een vervolgkring.

De Oriëntatiecursus in Huizen is in de loop der jaren gevolgd door honderden mensen waarvan zo’n 95% de cursus met veel enthousiasme heeft gevolgd en afgerond. Vele oud-cursisten hebben vriendschappen voor het leven gesloten, een bijkomend mooi effect van deze cursus, waarin gezelligheid en ernst elkaar afwisselen.

Informatie over de orientatiecursus

De Oriëntatiecursus duurt 7 avonden + terugkomavond en wordt gegeven door evangelist Jan Verkerk.

De inloop van de avond is om 19.30 uur en duurt van 19.45 tot 21.15 uur.

De kosten bedragen (naar draagkracht) € 14,95 voor alle avonden, incl. cursusboek en koffie/thee. Echtparen en stellen € 19,95 per stel.

Data 2018: nog niet bekend.

De cursus wordt gegeven in Huizen.

Contact en opgave contactformulier

Verstuur een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *