Simply the Story

Ontdek de Bijbel

Een geweldige training vanuit de PKN, op initiatief van De Brug, in Huizen!

Basistraining in Huizen in september 2021

In deze training leer je hoe je eenvoudig Bijbelse geschiedenissen beter kunt onthouden en doorvertellen, en hoe je op discussiërende wijze kunt onderwijzen. Je oefent in het stellen van vragen die familie, vrienden en anderen helpen om geestelijke schatten te vinden in dat Bijbelgedeelte, maar ook om die toe te passen in hun eigen leven. Dit kan zowel bij volwassenen als bij kinderen toegepast worden.

In De Brug (Ontmoetingsdienst) willen we vaker de methode StS gebruiken om de verhalen uit de Bijbel met elkaar te delen. Of heb je zelf een kring waar je StS wil gebruiken? Heb je zin om mee te doen? Volg met een groepje de cursus die via De Brug wordt aangeboden.

Je leert hoe je:

  • op een eenvoudige manier Bijbelse geschiedenissen kunt onthouden en doorvertellen.
  • een open gesprek met mensen kunt voeren over een verhaal dat je hebt verteld.
  • vragen kunt formuleren die je toehoorders helpen om zelf geestelijke schatten te vinden in dat Bijbelgedeelte.
  • vragen kunt formuleren die je toehoorders helpen deze geestelijke schatten toe te passen op hun eigen situatie.

Tijdens het leren van de methode brengen we samen veel tijd in de Bijbel door.

De training biedt een veilige omgeving, met persoonlijke aandacht, om te oefenen met de methode. Gedurende de training doe je ervaring op met zowel het voorbereiden als het vertellen van gedeeltes uit de Bijbel.

De training wordt gegeven in de Vituskerk, Hooghuizenweg 36 in Huizen. Data: zaterdag 11 september van 8.30 uur tot 17.00 uur (Lunch zelf meenemen). Vrijdag 17 en 24 september van 19.00 uur tot 22.30 uur. Vrijdag 1 en 8 oktober van 19.00 uur tot 22.30 uur.

De kosten voor de training zullen waarschijnlijk € 40 á € 50 zijn. Hierover volgt nog nader bericht.

Reactie na een trainingsavond: Ik merkte gisteravond dat deze manier van vertellen iets doet met mensen. Er kwamen emoties en herinneringen naar boven. Het luisteren naar het pure Woord van God wordt op deze manier een beleving. Heb je zin om mee te doen? Geef je dan op bij: Nel Alta: klik hier