Terug naar normaal. Maar wat is eigenlijk normaal?

Dinsdag 15 februari vertelde minister Kuipers dat het einde van de Corona-maatregelen in zicht is. Vanaf 25 februari gaan we weer (bijna helemaal) terug naar normaal. Er zijn vanaf die datum geen verplichtingen meer voor mondkapjes, we hoeven geen 1,5m afstand meer te houden, QR-codes zijn alleen nog maar in een heel enkel geval noodzakelijk.
 
Wat een geweldig vooruitzicht! Ook voor De Brug betekent dit dat alle activiteiten vanaf 25 februari zonder beperkingen door mogen gaan. Nu waren we de afgelopen maand al in een paar stapjes die kant op gegaan. Dus we zijn er al weer aardig aan gewend. De stap is voor de meesten van ons niet zo heel groot meer. Toch is het fijn dat we straks weer gezellig met elkaar koffie mogen drinken voor en na de Ontmoetingsdienst; lekker zingen met elkaar, een mooi concert organiseren en bijwonen; dat we geen afstand hoeven te houden bij kringwerk, creatieve ochtenden en samen eten. Nogmaals: geweldig!
 
Rekening houden met elkaar
We horen om ons heen dat sommige mensen het ook wel spannend vinden. We zijn het niet meer zo gewend, die ‘losse’ omgang met elkaar. Het voelt soms onwennig als iemand direct naast je komt zitten, of een arm om je heen slaat. Herken je dat gevoel?
Laten we de komende tijd ook met aandacht omgaan met elkaar. Als je je nog niet helemaal prettig voelt als mensen dichtbij komen, zeg dat dan gewoon. Dan kan die ander er rekening mee houden. We laten de stoelen in de Vituskerk nog even in de huidige opstelling staan. Dan kun je kiezen of je dichtbij anderen gaat zitten, of liever nog even een plek met 1,5m afstand kiest.
Als je je nog prettig voelt met mondkapje om jezelf te beschermen: houd hem gewoon op! We houden rekening met elkaar. Zo kunnen we weer wennen aan het oude/nieuwe normaal.
 
Als je nog vragen of opmerkingen hierover hebt, laat het dan even weten aan mij of één van de andere vrijwilligers!
Hartelijke groet, 
Tom van der Poel