De Brug

De Brug is een pioniersplek. In het jaar 2013 is de Protestantse Kerk in Nederland gestart met een initiatief om 100 pioniersplekken te realiseren. 100 plekken met nieuwe vormen van kerk-zijn. Want dat is een pioniersplek: een vorm van kerk-zijn die vernieuwend is; anders is dan de bestaande kerken die je misschien al kent. Pioniers hopen met de vernieuwde manier van kerk-zijn ook de mensen te bereiken en te verwelkomen die via de al bekende kerken minder goed, of niet worden bereikt.

Waarvoor ben je dan welkom in De Brug? Iedere zondag is er een ontmoetingsdienst, dit is een samenkomst voor mensen die op zoek zijn naar God, maar ook voor hen die God al kennen en die meer over Hem willen horen en leren.
Misschien ben je nog helemaal niet bekend met God en Zijn woord, de Bijbel. Dit is helemaal niet erg. We zorgen ervoor dat het ook voor jou te volgen is.

Naast de Ontmoetingsdienst worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld Op verhaal Komen, elke woensdag is De Brug de hele dag open. We starten de dag met een kopje koffie en een gezellig praatje, ook wordt er voor een lunch gezorgd. En ’s avonds is er de mogelijkheid om met elkaar te eten aan onze gezellige lange tafel. Natuurlijk is er ruimte voor een goed gesprek en een moment van rust vinden als je hier behoefte aan hebt.
Meer informatie hierover vind je in de Agenda.

De Brug is sinds december 2014 een officiële pioniersplek. Hier is het voor eenieder mogelijk om op zijn of haar eigen tempo (opnieuw) kennis te maken met het christelijk geloof. Uiteraard is er mogelijkheid om vragen te stellen wanneer die er zijn. Er is ook altijd ruimte voor een moment van rust en bezinning wanneer je daar behoefte aan hebt. We bouwen samen aan deze mooie plek en zijn er om elkaar te helpen waar dat nodig is.

 • De Stuurgroep

  De Stuurgroep is een gepassioneerde groep mensen uit de Brug en Hervormde Gemeente Huizen die sturing geven aan de Brug. Bijvoorbeeld aan alle teams en activiteiten die er plaatsvinden. Maar zij zijn er ook om na te denken over de toekomst en financiën.

  Iets wat zij het liefste doen: In gesprek gaan met u/jou!

   

 • Jan Verkerk

  Jan Verkerk is evangelist en is in 2004 gestart met missionair werk in Huizen. Het is zijn taak om buiten de kerkmuren bezig te zijn en contact te leggen met mensen die zoekende zijn, op zoek zijn naar de zin van het leven of die op zoek zijn naar spiritualiteit. Jan helpt hen het geloof of God (terug) te vinden door met deze mensen in gesprek te gaan. Jan houdt er niet van om huizen af te gaan en aan te bellen, hij steekt in op relaties en heeft zijn netwerken.

  Jan heeft in 2014 samen met een groep nagedacht over een concept dat insteekt op ‘zoekers’. Zo ontstond het idee voor ontmoetingsdiensten en is verder uitgebreid naar een pioniersplek waarin Jan de voorganger is.

 • Hervormd Huizen

  De Ontmoetingsdienst maakt deel uit van een groter geheel, wij horen bij de Hervormde Gemeente Huizen die weer deel uitmaakt van de PKN. Met elkaar zijn we een kerk die een aantal tradities deelt: wij denken hetzelfde over God, de Bijbel en kerk-zijn. De kerk is niet begonnen bij de Ontmoetingsdienst of de Hervormde Gemeente in Huizen, maar is van alle tijden en plaatsen.

  Klik hier voor meer informatie over Hervormd Huizen

Wilt u/jij geven aan De Brug? Dan kan dat op de volgende drie manieren:

1. Een bedrag overmaken naar

IBAN NL07 RABO 0329 9026 52
t.n.v. Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Huizen
onder vermelding van ‘Bijdrage De Brug’

Dit kan zowel éénmalig als maandelijks maar dat moet je wel zelf inplannen bij je eigen bank want bij De Brug is er geen automatische incasso! Verder zullen we u en jou ook nooit een betaalverzoek sturen!

2. Collectebus

Of u/jij kunt een bijdrage doen in de groene collectebus voor De Brug die elke zondag tijdens de Ontmoetingsdienst en andere doordeweekse activiteiten aanwezig is. Deze optie is natuurlijk pas weer mogelijk zodra we weer mogen samenkomen.

3. Direct doneren aan De Brug

Tenslotte kunt u/jij ook een directe bijdrage geven aan De Brug.

Klik hier om naar het betaalverzoek voor bijdragen aan De Brug te gaan.

Wat is De Brug u/jou waard?

Wij zijn dankbaar voor alle activiteiten die wij kunnen laten plaatsvinden mede dankzij alle vrijwilligers die zich inzetten voor De Brug. Iets waar wij niet zonder kunnen! Naast de nodige groep vrijwilligers brengen o.a. de activiteiten en huur van de locatie ook kosten met zich mee.

Met een bijdrage van €70,- per persoon per jaar kunnen wij er samen voor zorgen dat De Brug door kan blijven gaan met de Ontmoetingsdienst en verdere activiteiten die plaatsvinden. De financiële bijdrage van €70,- is geen verplichting maar geheel vrijwillig. U/Jij kunt natuurlijk ook besluiten om minder, of juist meer bij te dragen. Wij zijn dankbaar voor elke bijdrage!

Bekijk onderstaande manieren om een bijdrage te geven.

Vrijwilligers

Bij de Brug zijn wij onwijs dankbaar en trots op al de vrijwilligers die ieder op zijn of haar eigen manier een steentje bijdragen.

Mocht je denken:

 • Ik zou het leuk vinden om mijn steentje bij te dragen aan de Brug, waar kan ik mij opgeven?
 • Of ik zou het leuk vinden, maar weet niet zo goed wat?

Stuur dan zeker een mailtje. We zijn altijd op zoek naar helpende handjes!

Vanuit De Brug is er een pastoraal team van mensen die een luisterend oor voor je hebben, die met je willen praten of bidden. Daarvoor mag je ons aanspreken op zondag in de Ontmoetingsdienst, maar ook op andere dagen in de week.

Je kunt terecht bij | klik op de afbeelding voor e-mailadres

     

Je hoeft zeker geen computer nerd te zijn om mee te helpen bij het Beamerteam!

Elke zondagochtend weet jij de Ontmoetingsdienst weer in goede banen te leiden aan de hand van de PowerPoint presentatie en het geluid goed af te stemmen van de muziekgroep.

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Tijdens de Ontmoetingsdienst is er oppas voor de kinderen. Er is in de Vituskerk een mooie zaal waar de kinderen tijdens de Ontmoetingsdienst naartoe kunnen. Voor de allerkleinsten is er een rustig plekje (ook een box) en voor de wat grotere kinderen gaan we iedere zondag naar de Henkieshow kijken.

Lijkt het jou leuk om 1 keer in de 6 weken mee te helpen en te spelen? Leuk!

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Tijdens de Ontmoetingsdienst worden de liederen begeleid door een muziekgroep. De muziekgroep bestaat uit verschillende musici die ieder op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan de muzikale begeleiding. Dit kan zijn door zang, piano, gitaar of een ander instrument. We zijn altijd op zoek naar muzikale mensen! Of je nu een instrument bespeelt of zingt.

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Tijdens de Ontmoetingsdienst zingen we verschillende liederen en zijn er themadiensten. In een klein team denken we hier 1 keer in de maand met elkaar na over de invulling hiervan.

 • Welke liederen passen bij de dienst, tijd van het jaar en wat er speelt in de wereld?
 • Hoe geven we invulling aan de themadiensten?
 • Hoe geven we invulling aan bijzondere diensten als Kerst, Pasen en Avondmaal?

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Elke zondag tijdens de Ontmoetingsdienst wordt er weer gezorgd voor koffie, thee, fris en wat lekkers!

Vind jij het leuk om hierbij te helpen?

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Alle uitingen van de Brug moeten worden vormgegeven. Zo moet de stijl gewaarborgd worden en doorgevoerd. En worden er nieuwe logo’s en andere uitingen ontwikkeld. Van de site, tot flyer. Van Beamerslide tot naamkaartjes.

Lijkt het je leuk om mee te denken en te creëren?

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Jan Broekstra is de penningmeester van De Brug en gaat over de financiën. Vragen? Stuur hem gerust een berichtje!

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Publicaties

In de loop van de tijd zijn diverse publicaties verschenen over De Brug en de Ontmoetingsdienst. Zeker een aanrader om een keertje te lezen.

Klik op de afbeelding, dan verschijnt de publicatie in een pdf-document.

Nederlands Dagblad 08-01-2023 (volledige art op, klik hier: nd.nl. Zoeken op datum, zie pag. 14 bijlage)