De Brug

De Brug is een ontmoetingsplek voor jou en mij. Een plek waar we samen zoeken naar wie God is en wat geloven voor jou kan betekenen.

Iedere zondag is er een Ontmoetingsdienst, een samenkomst voor mensen die op zoek zijn naar God. Maar ook voor hen die God al kennen en meer van Hem willen horen en leren. Met elkaar God ontmoeten; dát staat centraal in de Ontmoetingsdienst. Ook als je (nog) helemaal niets van God en de Bijbel weet is het de bedoeling dat jij het gewoon goed kan volgen.

Daarnaast zijn er ook andere activiteiten zoals Eten bij de Brug, waarbij we om de woensdag met elkaar eten. Koffie Creatief voor een creabea ochtend met een bakje koffie en thee om gezellig bij te praten. En zijn er verschillende kringen en cursussen.

Pionieren

De Protestantse Kerk in Nederland is in 2013 jaar gestart met een initiatief om 100 ‘pioniersplekken’ te realiseren. 100 nieuwe plekken met nieuwe vormen van kerk-zijn. Want dat is een pioniersplek: een vorm van kerk-zijn die vernieuwend is; anders is dan de bestaande kerken en waarmee mensen worden bereikt met het evangelie, die anders niet bereikt worden.

De Brug is sinds december 2014 pioniersplek. Ook voor die die tijd was De Brug er al met een vernieuwende vorm van kerk-zijn, dus er verandert niets aan de Ontmoetingsdiensten en ons wekelijkse samenzijn.

 • De Stuurgroep

  De Stuurgroep is een gepassioneerde groep mensen uit de Brug en Hervormde Gemeente Huizen die sturing geven aan de Brug. Bijvoorbeeld aan alle teams en activiteiten die er plaatsvinden. Maar zij zijn er ook om na te denken over de toekomst en financiën.

  Iets wat zij het liefste doen: In gesprek gaan met u/jou!

   

 • Jan Verkerk

  Jan Verkerk is evangelist en is in 2004 gestart met missionair werk in Huizen. Het is zijn taak om buiten de kerkmuren bezig te zijn en contact te leggen met mensen die zoekende zijn, op zoek zijn naar de zin van het leven of die op zoek zijn naar spiritualiteit. Jan helpt hen het geloof of God (terug) te vinden door met deze mensen in gesprek te gaan. Jan houdt er niet van om huizen af te gaan en aan te bellen, hij steekt in op relaties en heeft zijn netwerken.

  Jan heeft in 2014 samen met een groep nagedacht over een concept dat insteekt op ‘zoekers’. Zo ontstond het idee voor ontmoetingsdiensten en is verder uitgebreid naar een pioniersplek waarin Jan de voorganger is.

 • Hervormd Huizen

  De Ontmoetingsdienst maakt deel uit van een groter geheel, wij horen bij de Hervormde Gemeente Huizen die weer deel uitmaakt van de PKN. Met elkaar zijn we een kerk die een aantal tradities deelt: wij denken hetzelfde over God, de Bijbel en kerk-zijn. De kerk is niet begonnen bij de Ontmoetingsdienst of de Hervormde Gemeente in Huizen, maar is van alle tijden en plaatsen.

  Klik hier voor meer informatie over Hervormd Huizen

Vrijwilligers

Bij de Brug zijn wij onwijs dankbaar en trots op al de vrijwilligers die ieder op zijn of haar eigen manier een steentje bijdragen.

Zo zijn er vrijwilligers die het leuk vinden om eens in de zoveel tijd voor een grotere groep te koken tijdens Eten bij de Brug. De ander heeft een liefde voor muziek en wil dit graag ter gehore brengen in de muziekgroep. Zo is er altijd wel iets dat bij jou past.

Mocht je denken:

 • Ik zou het leuk vinden om mijn steentje bij te dragen aan de Brug, waar kan ik mij opgeven?
 • Of ik zou het leuk vinden, maar weet niet zo goed wat?

Stuur dan zeker een mailtje. We zijn altijd op zoek naar helpende handjes!

Pastoraal team

Vanuit De Brug is er een pastoraal team van mensen die een luisterend oor voor je hebben, die met je willen praten of bidden. Daarvoor mag je ons aanspreken op zondag in de Ontmoetingsdienst, maar ook op andere dagen in de week.

Je kunt terecht bij | klik op de afbeelding voor e-mailadres

       

Eten bij de Brug

Eten bij de Brug is om de twee weken altijd een feestje. Met iedere keer een aangename verrassing op het menu. Hiervoor zijn verschillende vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken.

 • Kok | Samen met z’n tweeën verzorgen jullie de maaltijd voor +/- een groep van 14 mensen. Je bent 1x in de 6 weken aan de beurt en eet gezellig met alle gasten mee.
 • Gastvrouw/heer | Je ontvangt de gasten en eet met de groep mee.

Vind je het leuk om voor groepen te koken of mee te eten?

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Koffie Creatief

Om de twee weken is er Koffie Creatief. Een gezellige ochtend om lekker bij te kletsen en ondertussen creatief bezig te zijn onder leiding van Monique en een gastvrouw/heer. Aanrader!

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Beamerteam

Je hoeft zeker geen computer nerd te zijn om mee te helpen bij het Beamerteam!

Elke zondagochtend weet jij de Ontmoetingsdienst weer in goede banen te leiden aan de hand van de PowerPoint presentatie en het geluid goed af te stemmen van de muziekgroep.

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Oppassers Pipowagen

Elke zondagochtend staan de oppassers van de Pipowagen weer klaar! Een gezellig uurtje samen knutselen, torens bouwen of buiten voetballen. Het kan allemaal in de Pipowagen! Daarnaast lezen we met elkaar een verhaal uit de Bijbel, drinken we er wat bij en kletsen we er gezellig over verder.

Lijkt het jou leuk om 1 keer in de 6 weken mee te helpen en te spelen? Leuk!

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Muziekgroep

Tijdens de Ontmoetingsdienst worden de liederen begeleid door een muziekgroep. De muziekgroep bestaat uit verschillende musici die ieder op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan de muzikale begeleiding. Dit kan zijn door zang, piano, gitaar of een ander instrument. We zijn altijd op zoek naar muzikale mensen! Of je nu een instrument bespeelt of zingt.

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Liturgie team

Tijdens de Ontmoetingsdienst zingen we verschillende liederen en zijn er themadiensten. In een klein team denken we hier 1 keer in de maand met elkaar na over de invulling hiervan.

 • Welke liederen passen bij de dienst, tijd van het jaar en wat er speelt in de wereld?
 • Hoe geven we invulling aan de themadiensten?
 • Hoe geven we invulling aan bijzondere diensten als Kerst, Pasen en Avondmaal?

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Kosterteam

Elke zondag tijdens de Ontmoetingsdienst wordt er weer gezorgd voor koffie, thee, fris en wat lekkers!

Vind jij het leuk om hierbij te helpen?

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Designteam

Alle uitingen van de Brug moeten worden vormgegeven. Zo moet de stijl gewaarborgd worden en doorgevoerd. En worden er nieuwe logo’s en andere uitingen ontwikkeld. Van de site, tot flyer. Van Beamerslide tot naamkaartjes.

Lijkt het je leuk om mee te denken en te creëren?

Aanspreekpunt | klik op de afbeelding voor e-mailadres

Publicaties

In de loop van de tijd zijn diverse publicaties verschenen over De Brug en de Ontmoetingsdienst. Zeker een aanrader om een keertje te lezen.

Klik op de afbeelding, dan verschijnt de publicatie in een pdf-document.

Waarheidsvriend 9/5/’19

De Brug in Woord & Dienst